rss

Nissan pregateste un GT-R de 600 CP!

  1. 11/11/2008
  2. Tags: GT-R, Le Mans Edition, Nissan, Porsche, V-Spec
    Vezi toate fotografiile (1)

    Stim deja ca Nissan va lansa pe piata o versiune si mai salbatica a fenomenalului GT-R, pe care o va numi V-Spec si o va asmuti asupra unor masini precum Porsche 911 GT2 sau Ferrari F430 Scuderia.

    Ceea ce am aflat abia acum este faptul ca nu acesta va fi si cel mai rapid GT-R, respectivul rol urmand a fi preluat de un hypercar de peste 600 CP numit Le Mans Edition.

    Vestea vine, potrivit celor care au imprastiat-o in cele patru colturi ale lumii Internetului, de la o sursa sigura din cadrul companiei nipone, care a mai mentionat ca respectiva masina se va fabrica intr-o serie foarte limitata – nascuta din obligatia lui Nissan de a construi cateva modele de strada derivate din bolidul ce va participa la viitoarele editii Le Mans.

    Asadar, putem vorbi de un urmas al nu mai putin celebrului Skyline GT-R R33 LM dezvoltat in anii ’90, o masina care a ramas in amintirea entuziastilor datorita motorului de 600 CP si culorii Competition Blue.

    Peste 600 CP va avea si GT-R Le Mans Edition – mai precis 612 CP –, iar impresionanta herghelie va fi furnizata de o versiune modificata a agregatului V6 de 3,8 litri care, pe versiunile normale, dezvolta “doar” 480 CP.

    Bineinteles, marirea puterii va atrage o serie de upgrade-uri substantiale la toate componentele masinii – frane, suspensii, caroserie –, astfel incat coupe-ul lui Nissan sa aiba o tinuta de drum demna de masina de curse din care va deriva.

    Nu ca ne-am plange de potentialul lui GT-R...

    Vizualizari: 1008