rss

Nissan GT-R Spec-V, mai lent decat versiunea standard

  1. 27/02/2009
  2. Tags: Best Motoring, GT-R, Keiichi Tsuchiya, Nissan, Spec-V
    Vezi toate fotografiile (1)


    Treaba cu editiile speciale pentru diverse modele este simpla, nu? Daca un oarecare producator auto lanseaza o versiune mai scumpa decat varianta standard, logica si traditia ne spun ca aceasta trebuie sa fie mai performanta.

    Dar iata ca publicatia japoneza Best Motoring ne da logica peste cap! Ei au testat un Nissan GT-R Spec-V pe circuitul Tsukuba, iar rezultatele au fost cel putin surprinzatoare. Dar nu intr-un mod placut, pentru ca Spec-V s-a dovedit mai lent decat varianta standard a supercar-ului nipon!

    Diferentele sunt mici si bineinteles ca exista semne de intrebare, insa baietii de la Best Motoring au facut tot posibilul pentru a inlatura pe cat posibil indoielile. Astfel, toate autovehiculele implicate in "experiment" au fost pilotate de acelasi om, Keiichi Tsuchiya, pilot profesionist retras din activitate, iar pista s-a prezentat in conditii similare.

    Greu de inteles cum un autovehicul mai usor, cu frane imbunatatite si un plus de putere poate fi mai lent, insa timpii nu mint: SpecV GT-R - 1:02.4; MY08 GT-R - 1:01.888 si MY09 GT-R - 1:01.343.
    Vizualizari: 974