rss

Nissan dezvolta un rival pentru CR-Z

  1. 24/06/2008
  2. Tags: Ff, Nissan ff
    Vezi toate fotografiile (3)
    Nissan va lansa in a doua jumatate a lui 2010 o compacta sport cu propulsie hibrida care va concura direct cu Honda CR-Z. Japonezii din Grupul Renault s-au inspirat atat de mult de la concurenta, incat viitorul model va fi un entry-level cu 2+2 locuri si tractiune fata, intocmai ca CR-Z, autovehicul pe care cei de la Nissan il vad ca fiind cel mai mare rival la aceasta categorie.

    Cum problema pretului este una foarte spinoasa, japonezii au declarat ca FF va imparti platforma cu alte modele, pentru a pastra costurile cat mai scazute. Este vorba despre o platforma "B" modificata, care va fi folosita mai intai pentru noul Tiida, care va vedea lumina zilei anul viitor. Cum niponii tintesc Europa ca principala piata de desfacere, se zvoneste ca sportivul hibrid FF va fi un coupe "lat si scurt" (4400 mm lungime, 1780 mm latime, 1450 mm inaltime si un ampatament de 2600 mm), pentru ca aceasta forma este, spun specialistii, cea mai populara la ora actuala pe Batranul Continent. De asemenea, pe la colturi se mai vorbeste ca multe componente vor fi fabnricate din aluminiu, pentru ca greutatea sa nu depaseasca 1.100 kilograme, iar pasagerii se vor bucura de un acoperis din sticla, similar cu ceea ce gasim pe Honda Airwave.

    Deocamdata nu se stiu mai multe detalii despre caroserie, iar despre motor nu stim nici macar atat. Se banuieste, doar, ca sub capota lui FF va fi "asezata" o evolutie a motorului cu patru cilindri HR15DE, de 1.5 litri. Acesta va fi cuplat cu un motor electric, obtinandu-se tractiunea hibrida, iar puterea va fi transmisa puntii fata gratie unei cutii de viteze DSG cu sase rapoarte si padele, aceeasi pe care o regasim si pe Nissan R35 GT-R.

    Daca platforma vine de la Tiida, iar motorul hibrid este posibil sa il mai vedem si pe unele modele Renault, nu acelasi lucru se poate spune despre suspensia lui Nissan FF. Aceasta beneficiaza de o geometrie unica si va pune accentul pe sportivitate. Franele Brembo si jantele de 17 inch vor intregi imaginea sportiva.

    Vizualizari: 1224