rss

Nissan are un nou cruise-control inteligent

  1. 15/12/2007
  2. Tags: Intelligent cruise control, Nissan
    Vezi toate fotografiile (3)
    Numarul doi japonez a creat un nou sistem de tip cruise-control ce integreaza functiile sistemului de navigatie de la bord pentru a ajusta viteza vehiculului inainte ca acesta sa se apropie de o curba.

    Folosind informatiile "transmise" de drum, Intelligent Cruise Control poate diminua viteza masinii inainte ca aceasta sa intre intr-un viraj si apoi o poate creste la valoarea initiala de indata ce drumul isi recapata forma rectilinie. Iar asta nu e tot...

    Pe langa aceasta functie, noua tehnologie propusa de Nissan include si o alta numita Distance Control Assist, ce atentioneaza soferul sa incetineasca in caz ca in fata sa se iveste un obstacol, chiar daca acesta apasa pedal de acceleratie.


    In caz ca omul continua sa o tina apasata, minunea japonezilor va "impinge" usor pedala inapoi, transmitand celui de la volan sa o lase mai moale (daca gluma se ingroasa peste masura, acesta va fi asaltat cu o serie de mesaje video si audio pentru a-l determina sa actioneze franele).

    Intelligent Cruise Control si Distance Control Assist pot fi controlate separat prin intermediul butoanelor aflate pe volan, sistemul fiind operational la orice viteza a vehiculului, incepand de la zero (alte sisteme asemanatoare bazate pe radar functioneaza doar in intervalul 5-100 km/h).

    Deocamdata, Nissan nu a furnizat informatii cu privire la modelele care vor oferi clientilor un asemenea gadget electronic, dar vom reveni cu date noi de indata ce va "transpira" ceva.
    Vizualizari: 991