rss

Nardelli e gata sa se sacrifice pentru Chrysler

  1. 05/12/2008
  2. Tags: Bob Nardelli, Chrsyler, General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    In timpul audierilor celor trei mari producatori din Detroit in fata Congresului American, senatorul Robert Bennett a tinut sa expuna beneficiile care s-ar fi putut naste in urma unei aliante dintre General Motors si Chrysler.

    Ele ar fi fost consistente, insa teama liderilor celor doua companii de a nu-si pierde slujbele a tinut fuziunea departe de realitate; Bob Nardelli, pe de alta parte, s-a aparat spunand ca va parasi functia de conducere al Chrysler daca asta ar salva compania.

    Bennett a precizat ca discutiile dintre cele doua concerne se aflau in faze avansate cand s-a luat decizia incetarii lor si ca fuziunea ar fi redus costurile noului conglomerat cu pana la 10 miliarde de $.

    Natural, Nardelli a fost intrebat la un moment dat daca ar mai avea nevoie de imprumutul acordat de Guvern in cazul in care Congresul va face din alianta cu GM o conditie pentru acordarea sumei de bani pretinse, facandu-se astfel o aluzie la faptul ca printre cei care s-au opus proiectului a fost si el.

    Raspunsul CEO-ului Chrysler a venit fara echivoc: "Primul post care s-ar dizolva ar fi al meu, iar daca alianta cu GM este criteriul dupa care se stabilieste daca vom primi banii ce ar putea salva Chrysler si oamenii care au lucrat acolo vreme de opt decenii, atunci voi pleca".

    OK - avem de-a face cu un altruism cu o usoara tenta eroica si, oricum, Nardelli are cu siguranta un loc pufos care sa-i atenueze caderea; totusi, ceea ce este mult mai important tine de faptul ca declaratia sa si-a atins tinta, trecand in fata Congresului drept una sincera.

    De fapt, atat de mult le-a placut, incat unul din membrii - Chriss Dodd, reprezentantul statului Connecticut - l-a laudat in mod oficial. Primul punct pentru Chrysler...

    Vizualizari: 1074