rss

NAIAS 2008: Ferrari 430 Spider Bio Fuel Concept

  1. 14/01/2008
  2. Tags: Ferrari 430 spider bio fuel concept, NAIAS
    Vezi toate fotografiile (1)
    Precum bine se stie deja, cei mai importanti fabricanti de masini sport din Europa se pregatesc sa intampine noile reglementari ale Uniunii Europene cu privire la poluarea mediului, cautand solutii care sa le amplaseze nivelul emisiilor la o valoare cat mai sub pragul (ipotetic) de 140 g/km.

    Ferrari este in acest moment cel mai activ dintre ei, testand tot soiul de metode de reducere a maselor masini (vezi proiectul Millechilli) sau motoare consumatoare de combustibili alternativi, precum cel de pe acest concept, F430 Spider Bio Fuel, prezentat la Salonul Auto de la Detroit.

    V8-ul, modificat sa functioneze si cu bioetanol E85, are o putere cu aproape 10 cai mai mare comparativ cu surata pe benzina si un cuplu cu circa 4% mai ridicat, insa consuma cu aproape 5% mai putin combustibil.

    Din pacate insa, bolidul din Maranello nu va intra in productia de serie in viitorul apropiat, italienii motivandu-si decizia prin faptul ca E85 nu este disponibil la scara larga decat in zonele in care vanzarile Ferrari sunt “neglijabile”, precum Statele Unite, Brazilia si Suedia.

    Totusi, unul din oficiali au declarat ca, in cazul in care E85 va incepe sa fie disponibil la scara larga intr-un stat precum California (unde Ferrari vinde cam 10% din intreg volumul inregistrat la nivel global), F430 Spider Bio Fuel Concept ar putea deveni realitate mai repede decat s-a spus initial.
    Vizualizari: 853