rss

Motorul V8 Honda vine in 2015?

  1. 29/11/2008
  2. Tags: Acura, Honda, Hyundai, V8
    Vezi toate fotografiile (1)

    Liderii lui Honda si-au dat in sfarsit seama ca nu pot concura cu adevarat in segmentele superioare fara o masina echipata cu un motor al carui bloc sa contina mai mult de sase pistoane, in conditiile in care rivalii germani instaleaza atari agregate pe versiunile de baza ale sedanurilor de clasa mare si de lux.

    Bunaoara, in viitor vom asista la lansarea unui motor V8 Honda, insa, conform ultimelor zvonuri, acest viitor nu va fi unul tocmai apropiat.

    Desi pana si Hyundai si-a luat inima in dinti echipand nu unul, ci doua modele cu motoare V8, Honda, un constructor mult mai titrat decat producatorul coreean, va intarzia marea lansare, potrivit ultimelor zvonuri, cu inca vreo sase ani. Cu alte cuvinte, prima masina de strada Honda cu motor V8 va fi comercializata incepand cu 2015.

    Cauza principala pare a fi platforma tehnica, o arhitectura cu tractiune spate – pe care Honda/Acura inca nu o are – fiind mult mai potrivita pentru transmiterea fortei unui asemenea propulsor.

    Cat de curand, motoarele V8 vor lua locul configuratiilor V12 la varful ierarhiei modelelor premium, ceea ce inseamna ca, aparent, Honda face bine planuind cu grija lansarea viitorului “campion”. Pe de alta parte insa, 2015 este un termen destul de indepartat si, in tot acest timp, lumea ar putea sa constate ca pana si opt cilindri sunt totusi prea multi...

    Vizualizari: 1133