rss

Motoarele diesel cuceresc Japonia

  1. 06/08/2007
  2. Tags: Motoare diesel
    Vezi toate fotografiile (1)
    La fel ca si americanii, japonezii nu au avut niciodata la inima motoarele cu aprindere prin compresie, insa noile tehnologii disponibile pentru acestea si chestiunile legate de consumul de combustibil si poluare i-a convins incet-incet ca e cazul sa se reorienteze.

    Deocamdata, singurul producator care ofera un diesel pe piata din Japonia este Mercedes cu al sau E320 CDI, insa, destul de curand, Nissan va fi gata sa schimbe aceasta situatie.

    Numarul doi japonez va propune la anul o versiune diesel al lui X-Trail, ce va deveni primul autotursim nipon pe motorina oferit in Tara Soarelui Rasare din 1990 incoace. Dupa inca un an Honda va da si ea replica cu un diesel, ce va fi probabil disponibil atat pentru Accord, cat si pentru Civic.

    Ca si in cazul motoarelor disponibile pentru piata din Statele Unite, propulsoarele consumatoare de motorina vor beneficia de cele mai recente descoperiri in materie de reducere a nivelului de noxe, fiind stiut faptul ca Japonia are unele dintre cele mai severe legi din acest punct de vedere.
    Vizualizari: 1021