rss

Motoare turbo cu patru si sase cilindri pentru viitoarele modele BMW M

  1. 20/03/2009
  2. Tags: BMW , BMW, M3, Serie 1, Turbo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Recesiunea si legislatia cu privire la emisiile poluante nu iarta nimic, nici macar masinile la care apetitul pentru benzina este chiar ultimul lucru care ar trebui sa conteze.

    Iar printre acestea se vor afla atat viitoarea generatie a lui BMW M3, cat si varianta de top a viitorului Serie 1, ce vor apare in 2013 echipate cu motoare turbo de mica cilindree.

    Compania bavareza se afla in plin proces de dezvoltare a celor doua modele si este deja hotarata sa includa in nomenclatorul de componente doua motoare supraalimentate noi-noute, cu patru, respectiv sase cilindri.

    Primul va intra sub capota top-modelului Seriei 1 (nu cumva sa il numiti M1!) si va avea in jur de 300 CP, un numar impresionant mai ales daca punem la socoteala si target-ul pentru masa proprie a masinii: sub 1.300 kg.

    De partea cealalta, viitorul M3 se va reintoarce la “vechea magie” in ceea ce priveste numarul de cilindri... cu o mica specificatie: din nevoie de spatiu si costuri mai reduse, s-ar putea sa asistam la o asezare in V a celor sase camere de ardere.

    Sacrilegiu sau nu, motorul – ce va avea in jur de trei litri – va fi ajutat, ca si actualul motor V8, sa furnizeze o groaza de cai putere catre puntea spate (desi oficialii BMW au dat de inteles ca nu vor fi cu mult mai multi decat pe actuala masina). Putem trai cu asta?

    Vizualizari: 1180