rss

Modelulul HydroGen4 al grupului GM/Opel va fi utilizat pentru asistenta rutiera

  1. 23/02/2009
  2. Tags: General Motors, Opel HydroGen4
    Vezi toate fotografiile (1)

    Primul autovehicul cu hidrogen din lume, cu emisii zero, va fi utilizat pentru asistenta rutiera.

    In cadrul „Zilei Ingerului Galben", reuniunea anuala a Clubului Auto German (ADAC), grupul GM/Opel a fost reprezentat de autovehiculul HydroGen4 care va fi utilizat de serviciul de asistenta rutiera al clubului in regiunea Berlin-Brandenburg. Modelul HydroGen4, care foloseste hidrogenul drept combustibil, va fi primul autovehicul cu celule de carburant din lume supus rigorilor utilizarii zilnice din domeniul extrem de solicitant al serviciilor de asistenta rutiera.

    Utilizarea modelului HydroGen4 reprezinta un element important in cadrul componentei europene a programului mondial GM de testare a celulelor de carburant, care evalueaza peste 100 de autovehicule in conditii de functionare zilnica. Un „Inger Galben" ADAC, nume dat autovehiculelor de asistenta rutiera de urgenta ale clubului auto datorita culorii inconfundabile, va fi dotat cu tehnologia GM/Opel din a patra generatie. Vaporii de apa sunt singurele emisii evacuate prin teava de esapament a motorului cu celule de carburant alimentate cu hidrogen.

    GM/Opel a dotat autovehiculul HydroGen4 destinat clubului ADAC cu toate componentele si sistemele necesare pentru a acorda ajutor soferilor aflati in situatii dificile. Printre acestea poate fi amintita reteaua electrica de bord cu sisteme complete de ghidare, de la touch pad-uri speciale pana la sistemul de navigatie.

     

    Vizualizari: 1107
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »