rss

Modelul Volkswagen ID.4 declarat masina anului 2021 in lume

  1. 04/05/2021
    Vezi toate fotografiile (2)

    „Masina anului 2021 in lume" este un Volkswagen: Noul ID.4 complet electric a triumfat in puternica competitie internationala World Car Awards. World Car Awards sunt oferite de un juriu format din peste 90 de jurnalisti internationali auto din 24 de tari, care voteaza cele mai bune inovatii aparute pe piata mondiala.
    „Suntem deosebit de incantati ca autovehiculul nostru ID.4 a fost declarat masina anului in lume", spune Ralf Brandstätter, CEO Volkswagen Autoturisme. „Nu numai pentru ca este unul dintre cele mai importante premii auto din lume - dar si pentru ca juriul a onorat totodata o idee extraordinara si o echipa extraordinara. Primul model ID. pentru pietele cheie din Europa, China si SUA poarta ofensiva noastra electrica in toata lumea. O masina convingatoare, o idee extraordinara - si titlul Masina anului in lume? O asociere buna pentru noi!"
    Autovehiculele eligibile pentru Masina anului in lume trebuie sa aiba o productie de cel putin 10.000 de unitati pe an si sa fie oferite pe cel putin doua continente.
    „Trofeul Masina anului in lume marcheaza un succes deosebit pentru intreaga noastra echipa ID.", spune Thomas Ulbrich, membru in Consiliul pentru Dezvoltare al marcii Volkswagen. „Am reusit sa dezvoltam o masina care incepe transformarea sistemului catre e-mobilitate in cel mai important segment din lume, acela al SUV-urilor, si ofera utilitate cotidiana excelenta. Cu aceasta, ID.32 si viitoarele modele ID., facem ca mobilitatea electrica inovatoare in piata de volume sa fie ceva ce poate fi experimentat de oricine."
    Juriul a apreciat deopotriva respectul pentru mediu sustinut de tehnologia fara emisii directe si functiile inovatoare ale ID.4. De exemplu, inovatorul head-up display cu realitate augmentata este disponibil optional. Acesta proiecteaza pe parbriz informatii importante, cum ar fi sagetile de schimbare a directiei din sistemul de navigatie. Șoferul vede aceasta informatie ca imagine tridimensionala decalata la o distanta aparenta de trei pana la zece metri in fata autovehiculului. Ceea ce inseamna ca displayul este perfect integrat in lumea reala exterioara. Cand Adaptive Cruise Control (ACC) sau Travel Assist (optional) este activ, autovehiculul care circula in fata ID.4 este evidentiat cu un marcaj luminos pe head-up display, incepand de la o anumita viteza, pentru a putea pastra distanta necesara.
    ID.4 stabileste standarde si in digitizare. În acest mod, masina primeste actualizari periodice si functii noi wireless, „over the air". Volkswagen este primul furnizor din segmentul de volume cu aceasta oferta, incepand din vara. Autovehicul este permanent actualizat. Aceasta abilitate este de asemenea o cerinta importanta pentru facilitarea modelor de afaceri noi.
    La editia cu numarul 17 a competitiei Masina anului in lume, ID.4 continua povestea de succes pentru Volkswagen. Este primit bine nu numai de presa de specialitate, ci si de clienti. Volkswagen planuieste ca in acest an sa livreze in jur de 150.000 de unitati ID.4, in toata lumea. Ofensiva electrica este elementul cheie in strategia ACCELERATE a Volkswagen. Compania planuieste sa lanseze pe piata cel putin un model nou complet electric, in fiecare an.
    Din cauza pandemiei de COVID 19, in acest an ceremonia de premiere World Car Awards s-a desfasurat digital. Poate fi revazuta pe YouTube.com/worldcartv.
    Toate masinile Volkswagen castigatoare la World Car Awards:
    • 2009: Golf (Masina anului in lume)
    • 2010: Polo (Masina anului in lume)
    • 2011: up! (Masina anului in lume)
    • 2013: Golf (Masina anului in lume)
    • 2021: ID.4 (Masina anului in lume)

    Vizualizari: 772