rss

Modele speciale Aston Martin Vanquish

  1. 13/02/2007
  2. Tags: Aston Martin, Vanquish
    Vezi toate fotografiile (1)
    Vanquish a avut o mare problema dintotdeauna: cutia seventiala cu sase trepte, nerafinata si inceata pentru pretentiile bolidului. Aceasta impreuna cu pretul mare ii cam speria pe unii clienti, care preferau sa ia calea concurentei.

    Cei care au optat totusi pentru prestigioasa marca britanica s-au plans constant de transmisie, nici exteriorul de vis sau monstruosul V12 de 528 CP nefiind de ajuns pentru a-i consola. Momentul critic a fost atins cand si  vocile din presa de specialitate “cantau” la unison despre cat de proasta este cutia botezata ASM.

    Constructorul britanic reactioneaza la aceste critici lansand o versiune manuala, tot cu sase trepte, capabila sa faca fata momentului maxim de 577 Nm.

    Vestea si mai buna este ca manuala va putea fi montata si pe masinile care au fost livrate cu transmisia secventiala. Costul operatiunii nu este tocmai mic (13.250 lire sterline), dar pentru cine a dat banii pe un Vanquish n-ar trebui sa fie o problema. Si, oricum, e mai bine decat sa fii nevoit sa-ti vinzi masina si sa mai pui bani sa o cumperi pe cea noua.

    Noutate este si editia limitata (40 de bucati) a lui Vanquish S, botezata Ultimate Edition. Va fi disponibila doar in negru, iar modificarile se rezuma cu precadere la interior.

    Seria limitata marcheaza, in acelasi timp, ca Vanquish se apropie de sfarsitul carierei. Deocamdata nu se stie ce-l va urma, mai ales ca Aston Martin este de vanzare si Ford, cu siguranta, nu va mai investi deloc in acest moment.
    Vizualizari: 1074