rss

Model nou cu tractiune integrala in gama Q4 e-tron: incepand de acum pot fi lansate precomenzile pentru Q4 45 e-tron quattro

  1. 22/08/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi Q4 e-tron si Q4 Sportback e-tron sunt primele SUV-uri compacte electrice ale marcii cu patru inele. Acestea au fost lansate in aprilie anul acesta, iar apoi au fost adaugate doua noi variante in gama: Q4 Sportback 40 e-tron, modelul cu cea mai mare autonomie din gama si versiunea cu tractiune integrala, Q4 45 e-tron quattro. Incepand de acum clientii pot comanda si aceste doua noi versiuni.
    Sistemul inteligent de propulsie pentru putere de inalta performanta
    Modelele Q4 e-tron nu emit absolut deloc carbon la deplasare si ofera in clasa compacta, alaturi de spatiu si confort la nivel de automobil de lux si autonomii adecvate pentru utilizarea zilnica. Avand o autonomie de pana la 534 kilometri (WLTP), Q4 Sportback 40 e-tron este modelul Audi ce poate parcurge cea mai mare distanta fara a fi reincarcat dintre modelele Audi electrice. Iar autonomia noului model cu tractiune integrala se ridica la 490 de kilometri (WLTP), automobilul fiind deci adecat pentru utilizarea in cotidian. 
    La Q4 Sportback 40 e-tron, puntea din spate este antrenata de un motor electric de 150 kW (204 CP). Noua versiune quattro este echipata cu doua motoare electrice ce asigura tractiunea integrala electrica. Impreuna, acestea genereaza puterea maxima de 195kW (265 CP), ceea ce este suficient pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h in 6,9 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 180 km/h.
    Amprenta neutra de carbon certificata de TUV NORD: modelele Q4 e-tron au emisii nete de carbon zero
    Audi produce modelele Q4 e-tron si Q4 Sportback e-tron cu zero emisii nete de carbon, iar acest fapt a fost acum confirmat oficial si prin certificarea lor ca "produse cu amprenta neutra de carbon". Certificatul a fost emis de institutia independenta de auditare TUV: "Audi se asigura ca emisiile de carbon de-a lungul lantului de aprovizionare, pe parcursul proceselor de productie si de logistica si in toate celelalte arii au fost proportional evitate sau reduse, prin utilizarea de electricitate din surse regenerabile. Aici este inclusa in mod explicit si productia bateriei de inalta tensiune a automobilelor. Audi merge chiar mai departe, compensand emisiile de CO2 ce nu pot fi evitate prin sustinerea unor proiecte internationale de compensare a emisiilor de carbon," a confirmat TUV NORD in cadrul certificarii.
    Unitatea de productie din Zwickau foloseste exclusiv energie verde pentru productie, iar furnizorii celulelor pentru baterie si-au asumat, la randul lor, obligativitatea utilizarii de energie din surse regenerabile in procesele lor de productie. De asemenea, Audi implementeaza sistemul de creditare a carbonului pe baza de proiecte certificate de protectie a mediului, pentru a compensa emisiile ce nu pot fi inca evitate in totalitate folosind energie din surse regenerabile. Aceste proiecte sunt certificate de organizatiile non-profit "The Gold Standard" si "Verified Carbon Standard".  Astfel poate fi atinsa neutralitatea deplina pe intregul ciclu de viata al produsului, daca automobilul este, de asemenea, incarcat cu energie verde in etapa de utilizare.
    Totodata, Audi colaboreaza cu furnizorii sai si in vederea promovarii sistematice a practicilor responsabile in toate proiectele auto ale marcii. Compania si-a auditat partenerii de afaceri folosind un sistem de evaluare a sustenabilitatii dezvoltat de Audi inca din 2017, pentru a putea garanta procese de productie ce conserva resursele si respecta standardele sociale.
    Incarcare avantajoasa si facila cu e-tron Charging Service
    Modelele Q4 e-tron sunt automobile ce permit utilizarea flexibila, fiind ideale pentru uzul in viata de zi cu zi. Alaturi de spatiul interior amplu, nivelul ridicat de confort si autonomia potrivita pentru calatoriile pe distante lungi, soferii vor beneficia, de asemenea, de viteze mari de incarcare. In scenariile optime, este nevoie de doar 10 minute la statia de incarcare pentru a atinge o autonomie de circa 130 kilometri (WLTP).
    Utilizatorii serviciului e-tron Charging pot acum alege dintre cele 250.000 de puncte de incarcare din 26 de tari europene, inclusiv 5.841 de statii de incarcare rapida HPC. Este un succes enorm si un pas extrem de important, avand in vedere ca serviciul de incarcare a fost lansat abia in februarie 2019, cu 72.000 de puncte de incarcare in 16 tari. De atunci si pana acum, numarul punctelor de incarcare a crescut de aproape de 4 ori, iar cota de statii de incarcare rapida in cifra totala a crescut, de asemenea, semnificativ. 
    Cei care achizitioneaza un Q4 e-tron sunt scutiti de plata abonamentului lunar Tranzit. Ei beneficiaza, de asemenea, de conditii preferentiale in cadrul retelei IONITY, cu costuri de incarcare de doar 31 de euro-centi per kwh, ceea ce este aproximativ echivalentul pretului energiei casnice in Germania. Proprietarii automobilelor electrice Audi isi pot, de asemenea, incarca automobilele fara probele si in strainatate, pentru ca platesc intotdeauna pretul standard din respectiva tara. Pretul este diferit in functie de viteza de incarcare si nu exista taxe aditionale de roaming. Cu alte cuvinte, calatorii din alte tari platesc acelasi pret ca utilizatorii ce sunt rezidenti in tara respectiva.
    La gasirea celei mai apropiate statii de incarcare va fi de ajutor aplicatia myAudi sau sistemul de navigatie Audi. Alaturi de planificarea rutei, aplicatia myAudi poate, de asemenea, activa punctele de incarcare suportate si poate oferi in avans informatii despre statusul statiei de incarcare. Ca alternativa, procesul de incarcare poate fi initiat folosind cardul de incarcare Audi. Identificarea si facturarea sunt procesate automat, in background. De asemenea, aplicatia afiseaza statusul actual al incarcarii automobilului.

    Vizualizari: 1059
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »