rss

Mix Zagato la Geneva

  1. 28/02/2007
  2. Tags: Diatto Ottovu, Mix Zagato
    Vezi toate fotografiile (2)
    Deocamdata vom fi scurti in aceasta privinta, promitand sa revenim cu amanunte despre proiectul lui Zagato, carosierul italian care va prezenta la Geneva un proiect menit sa reinvie celebra marca italiana Diatto la 78 de ani de la disparitia sa.

    In perioada interbelica, Diatto era un constructor extrem de respectat: infintat in 1905, el a participa inca din anii 20 in cursele celebre ale vremii cu modele sport echipate cu motoare cu 8 cilindri supraalimentate si frane pe toate rotile.

    El a construit chiar sasiuri pentru Bugatti, iar unul din inginerii si pilotii sai cei mai buni a fost Alfieri Maserati, omul care pleca de la Diatto pentru a pune bazele celebrei marci a Tridentului.

    Diatto a sucombat in cele din urma in 1929, dar acum Zagato are planuri mari cu acest nume, iar la Geneva carosierul va prezenta un coupe destul de interesant, care combina o fata de Alfa Romeo 8C Competizione cu un spate de TVR Sagaris.

    Deocamdata nu stim ce sanse are sa ajunga in productia de serie, dar cu siguranta o mare importanta o va avea reactia publicului prezent la salon. Pe care noi o speram pozitiva.
    Vizualizari: 841