rss

Mitsubishi Triton (L200) de la Team Mitsubishi Ralliart

  1. 11/10/2008
  2. Tags: L200, Mitsubishi, Ralliart, Triton
    Vezi toate fotografiile (8)

    Pe langa surf si rugby, australienii adora fenomenul 4x4 si tot ceea ce implica el (aventuri in salbaticie, catarari la limita sau vaduri de apa imposibile), astfel incat este aproape imposibil ca evenimentele expozitionale dedicate industriei auto sa nu contina si una-doua premiere pe gustul celor care impart acest hobby.

    La Salonul Auto de la Sidney, bunaoara, am facut cunostinta cu acest L200Triton in Australia – cu totul special...

    Inca din momentul in care ii pronunti numele complet, masina iti da de inteles ca nu stai fata in fata cu un pick-up obisnuit: particula TMR ce insoteste sintagma Mitsubishi Triton vine de la Team Mitsubishi Ralliart si asta inseamna ca echipa care are in grija masinile din WRC si pe cele din competitiile de rally-raid s-a ocupat si de camioneta aici de fata.

    Si au inceput cu motorul turbodiesel (la ei de 3,2 litri cilindree), pe care l-au modificat astfel incat sa furnizeze mai multa putere si cuplu; in final, au rezultat 177 CP si 450 Nm, destul cat sa privesti zeflemitor mai toate coclaurile.

    A urmat “la aparat” trenul de rulare, pe care inginerii lui Ralliart l-au intarit astfel incat sa se poata descurca cu noile forte exercitate de motor. Franele sunt mai puternice, ABS-ul si EBD-ul sunt echipamente standard, iar rotile cu jante de 18 inch Dakar, incaltate cu pneuri Pirelli Scorpion, promit sa ofere maximum de tractiune in aproape orice conditii.

    Din fericire pentru gomosi, Triton TMR nu face exceptie de la regula vehiculelor “hard-core” cu interioare confortabile si bine dotate, habitaclul oferind aproape tot ceea ce ii este necesar clientului din mileniul 3: conexiune USB, Bluetooth integrat si control hands-free asupra iPod-ului.

    Vizualizari: 2186