rss

Mitsubishi Motors revine in segmentul B european cu noul model Colt

  1. 25/06/2023
    Vezi toate fotografiile (5)

    Mitsubishi Motors Europa dezvaluie urmatorul pas in programul sau de lansare european pentru 2023 prin Noul Colt, la scurt timp dupa lansarea noului model ASX, din luna martie. De la introducerea sa pe piata din Europa in 1978, Colt s-a vandut in peste 1,2 milioane de unitati de-a lungul celor sase generatii. Noul Colt, a 7-a generatie, este bazat pe platforma CMF-B a Aliantei Renault-Nissan-Mitsubishi si va fi disponibil pentru vanzare incepand cu luna octombrie.
    Noul Colt este un vehicul proiectat pentru publicul orientat catre aventuri urbane, aflat in cautarea unei solutii avansate pentru nevoile lor individuale de mobilitate. Este companionul perfect pentru explorarea orasului si ofera un design atractiv, o gama de grupuri motopropulsoare eficiente – inclusiv o varianta hibrid integral – fiind dotat cu tehnologie avansata si posibilitati multiple de personalizare.
    „Dupa lansarea noului ASX in martie, noul Colt marcheaza reintoarcerea Mitsubishi Motors in segmentul compact B european si de asemenea revenirea unei embleme renumite pentru brand”, a declarat Frank Krol, Presedinte & CEO al Mitsubishi Motors Europe. „Cu gama sa de tehnologii avansate si grupuri motopropulsoare – inclusiv un sistem complet hibrid - noul Colt va spori semnificativ oferta noastra de produse”.
    Design
    Noul Colt aduce un design dinamic si modern, atat in aspectul exterior cat si in cel interior. Partea frontala, incadrata de lumini full-LED, pare sculptata. Designul luminilor de rulare pe timp de zi LED (DRL) ofera noului Colt o semnatura unica, integrand designul frontal Mitsubishi Motors - Dynamic Shield. Pe nivelurile de echipare superioare, luminile de zi sunt pozitionate sub faruri, accentuand aspectul dinamic al vehiculului. Liniile capotei coboara, evidentiind logo-ul emblematic Mitsubishi Motors, flancat de sistemul de iluminare.
    Pe masura ce privirea trece spre partea laterala a noului Colt, proportiile sale ajuta la definirea sa ca vehicul evoluat, care se simte acasa in mediul urban: stilat, dar hotarat, agil si pregatit sa intampine orice calatorie.
    Tema continua in partea din spate cu emblema Colt si marca Mitsubishi, cu spoilerul si placa de protectie care completeaza designul, ajutand la intarirea posturii vehiculului.
    Designul noului Colt este accentuat de cele cinci culori de caroserie disponibile: Onyx Black (negru onix) metalizat, Sunrise Red (rosu rasarit), Royal Blue (albastru regal), Volcanic Grey (gri vulcanic) si Arctic White (alb arctic) solid.
    Finisaje
    Designul exterior specific urban al noului Colt este accentuat si suplimentar in functie de echipare: INFORM, INVITE, INTENSE si INSTYLE. Gama simplificata ofera modificari subtile caracterului exterior general printr-o gama de culori si optiuni de jante diferite (fiind disponibile jante de otel de 15”, sau de aliaj de 16” si 17”), oglinzi, spoiler si placa de protectie diferite pentru fiecare nivel de echipare.
    La interior, finisajele disponibile contribuie la caracterul sofisticat al cabinei cu alegerile de materiale care imbunatatesc aspectul si atmosfera Noului Colt. Si, indiferent daca avem Smartphone-link Display Audio de 7” sau 9.3”, Cluster Display de 7” sau Digital Driver Display de 10”, experienta digitala din interiorul Noului Colt este pe masura abordarii dinamice a designului vehiculului.
    Toate echiparile vor beneficia de o gama larga de accesorii, astfel incat clientii sa poata personaliza mai mult Noul Colt in functie de nevoile lor specifice – fie ca au nevoie de carlig de remorcare retractabil, un portbagaj pe plafon sau suport reversibil pentru portbagaj, gama extinsa de optiuni va oferi alergeri pentru fiecare client, indiferent de nevoile specifice..
    Grupuri motopropulsoare
    Noul Colt integreaza cele mai noi tehnologii aferente grupului motopropulsor pentru a oferi o gama de optiuni ce se potrivesc nevoilor segmentului B european – atat performanta, cat si eficienta.
    Motorul de intrare in gama este o unitate inovatoare cu trei cilindri de 1,0 litru pe benzina, care dezvolta 65 CP, conectat la o transmisie manuala cu cinci trepte. Urmatorul motor disponibil, este unitatea turbocharged cu trei cilindri, de 1,0 litru si 90 CP, pe benzina, conectat la o transmisie manuala cu sase trepte, dezvoltata pentru clientii in cautare de mai multa performanta.
    Si intr-o lume unde performanta se masoara prin eficienta ridicata si reducerea emisiilor, Noul Colt va fi disponibil in Europa si cu un grup motopropulsor electrificat full-hybrid (HEV): combinand o unitate cu patru cilindri de 1,6 litri pe benzina, conectata la o transmisie automata avansata multi-modala, capabila sa produca 145 CP.
    Sistemul hibrid combina un motor electric de 36 kW, generator de inalta tensiune si o baterie de 1,2 kWh pentru a sprijini performantele motorului termic, cu abilitatea de a recupera energie la franare pentru a imbunatati si mai mult eficienta, ceea ce devine util in mediul urban, unde pana la 80% din timpul de condus este bazat pe motorul electric.
    Sistemul Multi-Sense al Noului Colt ofera soferilor si mai mult control asupra dinamicii vehiculului si manevrabilitatii, controlate prin SDA, soferul putand sa comute modurile de condus, raspunsul directiei si trenul de rulare pentru a seta Noul Colt conform nevoilor si preferintelor sale.
    Toate grupurile motopropulsoare vor fi disponibile de la lansarea din octombrie 2023:
    · 1,0L MPI: motor termic pe benzina, cu injectie multi-punct, in 3 cillindri, cu transmisie manuala cu cinci trepte. Putere: 65 CP. CO2: 119-122 g/km.
    · 1,0L MPI-T: motor termic pe benzina, cu injectie multi-punct cu turbocompresor, in 3 cilindri, cu transmisie manuala cu sase trepte. Putere: 90 CP. CO2: 118-121 g/km.
    · 1,6L Hybrid (HEV): motor termic pe benzina 1,6 litri cu doua motoare electrice si o baterie de 1,2 kWh cuplata la o cutie de viteze automata, multimodala. Putere (combinata): 145 CP. CO2: 93-101 g/km.
    Siguranta, comoditate si confort
    Noul Colt integreaza cele mai noi sisteme de siguranta pasiva si activa, pentru a face condusul mai comod si mai sigur.
    In centru se afla structura consolidata a vehiculului pentru a asigura integritate sporita cabinei, in cazul nefericit al unui eventual incident. Acest element central este insa doar inceputul, adaugandu-se o serie de airbag-uri, tetiere si centuri de siguranta cu pretensionare si limitatoare de incarcare instalate pentru a ajuta la prevenirea ranirii ocupantilor.
    Celorlalti utilizatori ai soselei li se ofera protectie suplimentara multumita unei adaptari a capotei, barei de protectie fata si farurilor in caz de impact cu pietoni si zona mai joasa a parbrizului. Structura este completata de o serie de Sisteme Avansate de Asistenta a soferului care livreaza siguranta activa superioara.
    Noul Colt integreaza o serie de senzori ultrasonici, camere si radar pentru asigurarea unei vederi 360° a vehiculului si aduce o suita completa de sisteme ADAS vehiculului din segmentul B, ajutandu-l sa mentina siguranta ocupantilor si a celorlalti participanti la trafic, precum si sa elimine din potentialul stres asociat condusului.
    Cruise Control Adaptiv cu Stop & Go, Monitorul cu Vizualizare 360°, Faza Lunga Automata, Avertizarea de Unghi Mort, Sistemul de Atenuare a Coliziunii Frontale, Avertizare la Parasirea Benzii, Asistentul de Pastrare a Benzii, Asistentul de Parcare, Alerta privind Traficul din Spate si Recunoasterea Indicatoarelor Rutiere sunt doar cateva din sistemele disponibile pe Noul Colt.
    Pentru a face experienta la volan cat mai relaxanta au fost incluse mai multe caracteristici de confort, printre care: volan si scaune incalzite, precum si frana electrica de parcare si sistemul de operare fara cheie – cheia smart a Noului Colt simte cand soferul se indeparteaza si incuie automat vehiculul cand acesta se departeaza la o distanta mai mare de 1 metru fata de masina.
    Digitalizare si conectivitate
    Intr-o lume condusa de digitalizare, Noul Colt imbratiseaza o noua abordare legata de conectivitate.
    In primul rand, siguranta este esentiala, iar eCall este standard pe Noul Colt, dar conectivitatea merge mai departe decat atat, incluzand Apple CarPlay® si Android Auto™ pentru a aduce viata digitala a utilizatorului in cabina Noului Colt. Accesarea se realizeaza prin intermediul ecranului multi-touch de 7” sau de 9.3’’ – sau prin control vocal, o tehnologie care a devenit din ce in ce mai utilizata pe masura ce asistenta digitala a devenit o parte integranta a vietii noastre.
    Sistemele infotainment sunt sustinute de abilitatea de a incarca fara fir telefoanele personale, doua porturi USB si optiunea unui sistem de sunet BOSE® Premium care ofera mai multa adancime si calitate mai bogata continutului audio redat in cabina.
    Sistemul de sunet BOSE® Premium a fost dezvoltat pentru a furniza sunet cu mai multa adancime prin cele noua difuzoare, inclusiv noua tehnologie Fresh Air Subwoofer (FAS). Sistemul FAS este o structura acustica ce elimina nevoia monturilor traditionale oferind sunet bass in cabina printr-un sistem brevetat de tuburi integrat in structura vehiculului, amplasat in partea dreapta a portbagajului.
    Calitatea audio este in continuare imbunatatita cu sapte canale de egalizare personalizata, EQ cu compensare de viteza si Engine Harmonic Enhancements.
    Pentru sofer, accesul clar si rapid la cele mai relevante informatii este important. Noul Colt ofera acces prin noul display digital central de 7” sau 10”, capabil sa livreze date multiple, configurate special pentru nevoile soferului.
    Abilitatea de a ajusta ambientul interior al Noului Colt este actionata de tehnologia Multi-Sense, care permite soferului sa personalizeze lumina ambientala si instrumentele de bord.
    Ca in cazul tuturor vehiculelor Mitsubishi Motors vandute in Europa, Noul Colt beneficiaza de angajamentul Mitsubishi Motors Service, o reasigurare pentru clienti si declaratia de calitate si incredere pe care marca o are in vehiculele sale.
    Ca si restul vehiculelor din gama, Noul Colt va beneficia de:
    · Garantie de fabrica de 5 ani / 150.000 km.
    · Garantie anti-coroziune de 12 ani.
    · Garantie pentru bateria de tractiune si capacitate de 8 ani / 160.000 km.
    · Asistenta pe sosea de 5 ani (pachetul de Asistenta Mitsubishi Motors).
    Productia Noului Colt va incepe in luna septembrie la fabrica Bursa Plant Renault din Turcia, cu livrari incepand din luna octombrie 2023.

    Vizualizari: 1014