rss

Mitsubishi MMR25, masina de curse a viitorului

  1. 01/10/2008
  2. Tags: Concept, Mitsubishi, MMR25 Rally Racer
    Vezi toate fotografiile (3)


    Editia din acest an a Auto Show Design Challenge din Los Angeles va avea ca tema principala "Motorsportul in 2025", iar Mitsubishi ne va oferi ocazia sa admiram unul dintre cele mai interesante exponate, MMR25 Rally Racer.

    Evident, in ton cu tema impusa de organizatori si numele ales, creatia japonezilor se vrea un autovehicul de curse pentru viitor si este propulsat de patru motoare electrice principale - pozitionate cate unul in fiecare roata, acestea fiind ajutate la nevoie de alte opt unitati suplimentare. Bateriile necesare alimentarii sistemului de propulsie sunt asezate in partea mediana a podelei, langa praguri, pentru a echilibra autovehiculul si a-i cobori la maximum centrul de greutate. La o singura incarcare, acumulatorii de ultima generatie, care folosesc fibre Nano, difuzeaza suficienta energie pentru a acoperi o distanta de 1.600 kilometri!

    Interesant si unic la acest concept este insa sistemul de virare, care permite rularea in linie dreapta chiar si atunci cand botul masinii este indreptat in alta directie. In plus, MMR25 poate rula lateral sau in orice alt unghi. La fabricarea spoilerelor, care tin loc si de arcuri pentru suspensii, a fost folosit un material special denumit "Special Memory Metal Alloy".

    Inginerii niponi au renuntat la geamuri, pentru a reduce greutatea totala, insa cabina lui Mitsubishi MMR25 Rally Racer este "tapetata" cu un ecran panoramic pe care sunt afisate imagini din afara autovehiculului, captate, evident, de camere de luat vederi montate pe masina.

    Vizualizari: 1160
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »