rss

Mitsubishi lanseaza Lancer Sportsedan si Sportback

  1. 31/10/2008
  2. Tags: Mitsubishi, Sportback, Sportsedan
    Vezi toate fotografiile (3)


    Dupa lansarea modelului Evolution X, gama Lancer este completata de berlina Sportsedan in patru usi si hatchback-ul in cinci usi Sportback. Ambele au fost dezvoltate pe platforma Mitsubishi "Project Global", caracterizata printr-o arhitectura flexibila, ce ofera posibilitatea inzestrarii cu tractiune atat pe doua, cat si patru roti.  

    De fapt, constructorul auto japonez ofera trei modele diferite pentru trei tipuri diferite de clienti. Designul Sportsedan si Sportback este unul 100% Mitsubishi. Aspectul familiar este caracterizat de partea frontala ce seamana cu un bot de rechin si de farurile "samurai". Diferenta o face posteriorul. Sedanul este oarecum clasic, in timp ce hatchback-ul are un aspect mai sportiv datorita spoilerului din spate. Aceasta solutie evita turbulentele, reduce rezistenta aerodinamica si consumul si ofera un plus de stabilitate autovehiculului.

    Sportsedanul (4.57 m lungime) are un aer distins, in timp ce Sportbackul (4.58 m lungime) este ceva mai versatil, insa ambele modele fac placere unui impatimit al sofatului. Lancer Sportsedan concureaza direct cu modele precum Skoda Octavia si Ford Mondeo, iar principalele rivale pentru Sportback sunt Fiat Bravo, Alfa 147 si BMW Seria 1
    Vizualizari: 1164