rss

Mitsubishi Lancer de circuit, cu 400 de cai

  1. 17/09/2008
  2. Tags: Britcar, Evo X, Lancer, Mitsubishi
    Vezi toate fotografiile (1)


    Producatorul japonez in continuare nu da semne ca ar dori o implicare oficiala in curse, unde ar putea folosi noul Evo X, dar reprezentanta britanica nu mai vrea sa stea cu mainile-n san.

    Versiunea de curse a lui Evo X este dezvoltata de specialistii de la ADR Racing, dar, in antiteza cu trecutul niponilor, noul bolid nu va lua startul in mondialul de raliuri, ci in intrecerile de circuit din Britcar Championship.

    Motorul turbo de 2 litri a fost supus doar unui tuning discret, scopul fiind mentinerea unui consum decent, respectiv a fiabilitatii, caci, de altfel, cei 400 de cai puteau fi depasiti cu usurinta.
    Alte modificari au vizat caroseria si trenul de rulare (de acum ajustabil), ambele revizuite serios si completate de un roll-bar, respectiv de scaune sport pe masura.


    Debutul va avea loc cu ocazia intrecerii de 24 de ore de la Silverstone, masina urmand sa fie condusa de piloti de fabrica, dar, mai tarziu, aripa britanica a lui Mitsubishi doreste sa infiinteze inclusiv o cupa monomarca, in care sa se poata inscrie oricine dispus sa cumpere bolidul.
    Vizualizari: 1109