rss

Mitsubishi Evo X: primele date reale!

  1. 27/08/2007
  2. Tags: Mitsubishi Evo X
Cumva, primele informatii oficiale despre cel mai mare inamic al lui Impreza STI au transpirat prin intermediul unor brosuri, aferente versiunii dedicate pietei japoneze.

Acestea dezvaluie varianta finala a designului exterior si informatii cu privire la puterea si cuplul motorului.

In privinta aspectului nu suntem foarte surprinsi, masina fiind foarte asemenatoare cu concept-car-urile care au precedat-o.

Fata de un Lancer obisnuit, Evo X va etala in plus o pereche de guri de ventilatie pozitionate in spatele rotilor anterioare, insa va pierde farurile cu tehnologie LED si farurile de ceata integrate in bumper, ambele prezente pe concept.

Totusi, este cat se poate de clar ca agresivitatea se va simti ca la ea acasa pe caroseria noii bombe Mitsu, iar declaratia facuta de design va fi sprijinita de un motor de 280 CP si 422 Nm (disponibili la 3.500 rpm) – desi unele guri spun ca, la debutul oficial programat cu ocazia salonului auto de la Tokio, fisa de prezentare a masinii va trece in dreptul puterii cel putin 300 CP.

Indiferent insa cata forta va fi degajata de sub capota sau cat de bine se va da noul Lancer Evo pe viraje, putem spune inca de pe acum ca, cel putin la nivelul de designului, eternul derby cu Impreza este castigat la scor… 
Vizualizari: 994