rss

MIT propune masina la pachet

  1. 20/02/2007
  2. Tags: City Car, General Motors, MIT
    Vezi toate fotografiile (2)
    Un grup de cercetatori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) a creat un concept car electric ce poate fi efectiv pliat atunci cand posesorul este nevoit sa parcheze in locuri foarte aglomerate.

    Proiectul lor a intrat si in atentia lui General Motors, care va sponsoriza realizarea catorva prototipuri pentru teste.

    Nu la fel de inventivi au fost cu numele masiniiCity Car (Masina de Oras) – dar asta este mai putin important: trenul de rulare pliabil, ce inglobeaza in constructia sa un motor electric, mecanismele sistemului de franare, suspensiile si sistemele de control digitale face toti banii.

    In plus, City Car mai are multe surprize pentru potentialii sai clienti: interiorul se poate modula dupa nevoile proprietarului, bordul isi poate schimba culoarea si un sistem de ghidare special le poate indica soferilor unde este primul loc de parcare liber.

    Cercetatorii mai au insa o sugestie: locuri de parcare speciale, unde masinile sa stationeze in sir indian (intocmai ca si carucioarele din hypermarket-uri) si unde sa poata fi realimentate cu curent electric. Vremurile lui George Jetson sunt mai aproape decat credeti...
    Vizualizari: 1021