rss

MINI Vision Urbanaut: Conceptul virtual devine realitate.

  1. 04/07/2021
    Vezi toate fotografiile (3)

    Odata cu prezentarea concept car-ului virtual MINI Vision Urbanaut in noiembrie 2020, marca MINI a dezvaluit o noua interpretare a mobilitatii printr-o interpretare inovatoare a spatiului. Acum BMW Group este pregatit sa dezvaluie o versiune reala al automobilului care va permite publicului sa se apropie mai mult de conceptul de spatiu si materialele durabile folosite. Modelul va avea premiera mondiala la 1 iulie 2021 la conferinta DLD Summer de la Munchen.
    "La MINI consideram ca este responsabilitatea noastra sa pastram si sa dezvoltam caracteristicile unice ale marcii noastre in urmatorii ani si in viitor", explica Bernd Korber, directorul MINI. "Concentrati catre viitor, am dezvoltat prin MINI Vision Urbanaut un concept al modului in care putem duce atributele MINI - ca si aici, cu accent pe "Utilizarea inteligenta a spatiului" - in viitorul mobilitatii si sa le interpretam intr-un mod tipic MINI. Conceptul aduce spatiul personal al utilizatorului in automobil si deschide diverse posibilitati, de la crearea unei oaze urbane la experimentarea libertatii in momentul <<Wanderlust>>. MINI Vision Urbanaut reprezinta imaginea noastra despre modul in care principiul <<Utilizarea inteligenta a spatiului>> MINI ar putea oferi un raspuns la nevoile oraselor si stilurilor de viata viitoare."
    Oliver Heilmer, directorul MINI Design, adauga: "La MINI Design credem ca cel mai bun mod de a intelege conceptul general din spatele MINI Vision Urbanaut este sa fie experimentat. Sentimentul de spatiu si materialele inovatoare cer sa fie explorate. De aceea a fost foarte important pentru noi de la inceput sa realizam si un model fizic al MINI Vision Urbanaut. Şi acum a venit acel moment. Am planificat si am construit fiecare aspect al modelului - care permite oamenilor sa experimenteze toate fatetele MINI Vision Urbanaut - la studioul nostru de design MINI din Munchen".
    Extinderea ideii de mobilitate dincolo de condus - momentele MINI
    MINI isi vede viitorul in primul rand ca un facilitator si insotitor pentru vremuri de neuitat, ceea ce numim "momente MINI". Inspirati de intrebarea "Ce fel de experiente vreau sa am cu automobilul meu?", acestea ofera platforma conceptuala pentru MINI Vision Urbanaut - pentru momentele in care calatoriti si pentru alte perioade cand nu o faceti. Ceea ce inseamna mai exact acest lucru este incapsulat de momentele MINI "Chill", "Wanderlust" si "Vibe". Exteriorul si interiorul automobilului se schimba pentru a reflecta momentul MINI si, astfel, ofera experientei de la bord cel mai bun mediu scenic si spatial posibil. O experienta multisenzoriala: aromele, sunetul si iluminarea ambientala continua sa imbogateasca starea initiala initiata de momentul MINI ales.
    Momentul Chill te invita sa respiri si sa te opresti, savurand momentul. Masina devine un refugiu, un adapost in care va puteti relaxa sau puteti lucra cu concentrare deplina. In timp ce bancheta (Cozy Corner) ofera diverse pozitii de sezut si intindere, sistemul Loop cu iluminare din spate are un aspect inspirat de un baldachin verde de padure si poate fi, de asemenea, estompata. In zona centrala, instrumentul circular se pliaza pentru a deveni o lampa de masa, eliminand afisajele sau comutatoarele care ar putea aminti clientului de mediul in care se afla.
    Wanderlust este singurul moment MINI in care MINI Vision Urbanaut este condus sau ruleaza cu functii de condus autonom. In acest moment, interiorul devine locul ideal pentru a conduce masina sau pentru a fi condus de aceasta si le permite celor de la bord sa redescopere emotia calatoriei. Cand clientul doreste sa conduca personal, o atingere a logo-ului MINI scoate la iveala volanul si pedalele. Iar interfata de utilizator de pe instrumentul circular central isi adapteaza grafica: alaturi de o animatie a traseului, informatii suplimentare despre calatorie - cum ar fi atractiile turistice si ora sosirii - sunt afisate aici pentru cei de la bord.
    Momentul Vibe pune petrecerea timpului liber alaturi de prieteni in centrul scenei - in toate modurile. Deschiderea usii laterale si rabatarea parbrizului creeaza o scena primitoare care estompeaza limitele dintre exterior si interior. Instrumentul circular central devine un centru de control media. O animatie de egalizatoare grafice pentru muzica este proiectata pe suprafetele din fata, spate, roti si sistemul Loop deasupra banchetei, creand o atmosfera de club.
    Exista  si a patra optiune, "momentul meu" personalizabil, care ofera utilizatorilor posibilitati suplimentare de adaptare a designului automobilului la nevoile si dorintele lor
    Dezvoltare durabila polivalenta
    Pe langa gama larga de utilizari, MINI Vision Urbanaut se concentreaza si asupra dezvoltarii durabile - iar acest lucru poate fi vazut si experimentat direct in diferite aspecte ale automobilului. Punctul de plecare al conceptului a fost "Utilizarea inteligenta a spatiului" pentru care MINI este renumit; ofera spatiu maxim pe cea mai mica amprenta posibila. Desi MINI Vision Urbanaut are o lungime de doar 4,46 m, inaltimea sa ii permite sa ofere un spatiu interior care poate fi utilizat in multe moduri diferite si ofera o usurinta cu totul noua de miscare in interiorul masinii. Sistemul de propulsie electric asigura o mobilitate fara emisii locale. Un alt aspect este domeniul de utilizare a automobilului in scopuri dincolo de mobilitate. MINI Vision Urbanaut creeaza si un spatiu urban atunci cand stationeaza, crescand semnificativ timpul in care utilizatorii vor dori sa-l foloseasca sau doar sa stea in el.
    MINI Vision Urbanaut isi propune si sa utilizeze resursele in mod responsabil. Pentru aceasta, de la inceputul fazei de concept, echipa s-a concentrat pe reducerea constanta a numarului de componente si evitarea utilizarii inutile a materialelor. Acest lucru a fost realizat prin dezvoltari, inclusiv functionalitate dubla inteligenta pentru tabloul de bord (se poate transforma intr-un pat de zi) si prima aparitie a unui afisaj central OLED circular - care se transforma intr-o lampa eleganta in momentul Chill - deasupra mesei. Maximizarea duratei de utilizare prin asigurarea inlocuirii materialelor este, de asemenea, o prioritate. Husele modificabile sunt un bun exemplu al modului in care se poate realiza acest lucru. In plus, interiorul a fost creat fara utilizarea de crom sau piele, o abordare care va fi lansata si la urmatoarea generatie de modele MINI.
    Inovatii de materiale de inalta calitate si durabile
    Interiorul MINI Vision Urbanaut prezinta o proportie mare de materiale reciclate, iar materialele utilizate sunt aproape exclusiv regenerabile si reciclabile. Materialul dominant in interior il reprezinta textilele realizate din materiale reciclate (inclusiv lana, poliester si Tencel) care imbina confortul si calitatea. De asemenea, proiectantii au acordat o atentie suplimentara solutiilor compuse dintr-un singur tip de material - care sunt cunoscute sub numele de "monomateriale". Acestea sunt usor de reciclat si pot fi transformate in produse noi. Utilizarea plutei regenerabile si reciclabile pe volan si sectiunile podelei adauga o nota speciala datorita senzatiei sale naturale si asigura un climat interior placut si autentic. Per total, conceptul de materiale pentru MINI Vision Urbanaut evidentiaza nivelurile extrem de ridicate de calitate vizuala si haptica pe care le poate oferi un interior proiectat in mod durabil.
    O experienta pentru toate simturile
    MINI Vision Urbanaut acopera toate unghiurile senzoriale, creand experienta perfecta la bord. Prin urmare, un element-cheie al designului interior este o abordare atenta a parfumului si a sunetului. "Abordarea vasta care se adreseaza tuturor simturilor creeaza o experienta cu adevarat unica si de neuitat", explica Annabell Coffinet, designer de parfumuri la BMW Group. "O semnatura distinctiva de parfum ramane in minte si va poate reaminti o atmosfera si o experienta generala pozitive. In acest fel, cream o alta legatura foarte personala cu vremuri deosebit de memorabile. De asemenea, am dorit sa legam pentru prima data identitatea marcii MINI cu o semnatura de parfum. Aceasta sursa de ceva intangibil, racoritor si neasteptat aduce emotie asupra modului in care mesajul marcii este comunicat, un fel de semnatura internationala cu un factor de recunoastere ridicat. Va fi discret si dezvaluit ca parte a unui scenariu de bun venit." Aducand echilibru experientei senzoriale, Renzo Vitale, director de sound design, confera diverselor texturi ale parfumului scenariului de bun venit o forma sonora. Pe langa sunetul de bun venit, a compus si muzica pentru momentele Chill, Vibe si Wanderlust. In momentul Chill, automobilul il invasuie pe utilizator in peisajele sonore subtile ale unei paduri, cu frunze ce fosnesc si apa curgatoare care umple interiorul - un complement potrivit pentru efectul de baldachin de padure reglabil. Sunetele acustice pun sigiliul experientei bogate de relaxare. Momentele Wanderlust si Vibe sunt insotite de o acustica de muzica special compusa, care poate fi redata atat in interiorul, cat si in exteriorul automobilului.
    Dragoste analogica, conexiune digitala
    Un alt obiectiv al momentelor MINI a fost utilizarea integrarii digitale pentru a intensifica sau a imbogati experienta analogica. Aceasta abordare "dragoste analogica, conexiune digitala" se desfasoara in intregul automobil. Un nivel digital suplimentar a fost integrat sub mai multe dintre suprafetele analogice. Exemple includ masa din interiorul automobilului (care initiaza momentele MINI cand MINI Token este plasat intr-una dintre fante), lampa cu afisaj OLED si matricile LED in interior sub un strat de material textil sau in fata si in spatele automobilului. Aceste zone ale automobilului reunesc universurile analogice si digitale intr-o experienta noua si captivanta. Şi toate acestea pot fi experimentate acum intr-un automobil datorita muncii modelatorilor BMW Group.
    Reuneste competenta BMW Group in constructia de modele
    In calitate de concept car dedicat spatiului inovator, MINI Vision Urbanaut a fost proiectat din interior spre exterior. Designerii au creat experienta interioara spatioasa inainte de a dezvolta exteriorul, folosind planuri de podea, piese de mobilier plus modele din lemn pentru a oferi un reper al dimensiunii. Pe parcursul proiectului, realitatea augmentata a fost folosita pentru a crea un model digital, care apoi a fost optimizat sistematic. Ulterior, modelul fizic al MINI Vision Urbanaut a dezvoltat integral la studioul MINI Design din München. Aici, BMW Group a adunat toata competenta disponibila pentru a transforma viziunile virtuale in realitate fizica. Tapiterii, modelatorii, inginerii de mecatronica, programatorii, specialistii in vopsele si altii au lucrat alaturi de designeri pentru a transforma o viziune intr-un model fizic de calitate aproape prototip. In fapt, MINI Vision Urbanaut nu este un model static, ci unul ce poate fi condus si folosit. Fiecare piesa a fost conceputa special, fabricata cu precizie folosind instrumente de ultima generatie si realizata manual. Gradul ridicat de maiestrie din interiorul MINI Vision Urbanaut este evidentiat de un design interior care aminteste de un spatiu de locuit modern. Prin urmare, constructia modelului s-a extins de la constructia unui automobil clasic prin fabricarea de mobilier pana la programare si integrare inteligenta de inalta tehnologie.

    Vizualizari: 619
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »