rss

Mini-ul Chrysler-Chery intampina dificultati

  1. 21/04/2008
  2. Tags: Cerberus, Chery, Chery a1
    Vezi toate fotografiile (1)
    In incercarea lor de a face din Chrysler o marca profitabila, eminentele cenusii ale fondului Cerberus au hotarat, cu ceva vreme in urma, ca un mini low-cost este absolut necesar in gama americanilor.

    Ca sa tina nivelul costurilor de dezvoltare cat mai jos, ei au ales sa semneze un parteneriat cu producatorul chinez Chery. Acordul a intampinat cateva probleme - la un moment dat se zvonea ca va fi chiar intrerupt -, dar, pana la urma, chiar daca cu intarziere, fructul colaborarii dintre cele doua companii va fi prezentat.

    Prin aceasta miscare americanii spera sa devina jucatori de seama in China (sa intre in top 10, mai exact), dar fara sa renunte la anumite standarde de calitate. Acesta reprezinta marul discordiei, iar cele doua parti negociaza intens ca sa ajunga la un consens cat mai repede.

    Cand acordul va fi perfectat, ne putem astepta ca noul produs sa fie bazat pe platforma lui Chery A1, iar ca partea americana sa-l vanda sub marca Dodge. El va fi, se pare, o “masina mondiala”, urmand sa fie vandut in Europa de Est, America de Nord/Sud si Asia.
    Vizualizari: 965