rss

MINI merge in vacanta - cu cea mai verde flota de caravana din lume

  1. 23/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Vacantele in regiune si calatoriile de descoperire prin mediul rural local vor continua sa fie pe lista prioritatilor pentru multi oameni care cauta relaxare in vara anului 2021. Dorinta de relaxare in natura inspira, de asemenea, o preferinta pentru camping. Aceste tendinte de vacanta sunt benefice pentru echilibrul ecologic, mai ales atunci cand sunt combinate cu o mobilitate durabila. MINI are la dispozitie doua modele cu sistem de propulsie electrificat si echipamente optionale potrivite pentru toti cei care doresc sa fie flexibili si foarte eficienti pe sosea: MINI Cooper SE Countryman ALL4 cu sistem plug-in hybrid si MINI Cooper SE cu propulsie electrica. Echipate in fiecare caz cu sisteme de transport specifice modelului din gama de accesorii MINI originale si un cort de acoperis, acestea formeaza cea mai verde flota de caravana din lume.
    Cu tractiunea integrala specifica hibridului si o putere de 162 kW/220 CP, MINI Cooper SE Countryman ALL4 este echipat ideal pentru excursii in mediul rural. Cu pachetul ALL4 Trim sau Classic Plus, echipamentul sau este completat, printre altele, de bare de prindere pe acoperis. Un cort de acoperis poate fi montat cu usurinta cu suportul transversal corespunzator.
    In mod similar, MINI Cooper SE este singurul model din segmentul sau care poate fi echipat si cu bare de prindere pe acoperis. Sistemul de transport potrivit poate fi gasit in gama de accesorii MINI originale. MINI Cooper SE transporta cortul de acoperis rapid in toata tara: datorita profilului optimizat aerodinamic al caroseriei sale, cortul de acoperis nu restrictioneaza in mod vizibil temperamentul MINI Cooper SE ce dezvolta 135 kW/184 CP si poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde.
    MINI Cooper SE Countryman ALL4 asigura o experienta dinamica similara. Fiind un model versatil robust, isi indeplineste cu brio si rolul de automobil touring. Intr-o excursie comuna de camping, cele doua modele electrificate isi dezvaluie calitatile fiecare in felul lui. Conform ciclului de testare WLTP, MINI Cooper SE are o autonomie cuprinsa intre 203 si 234 de kilometri. Autonomia electrica a MINI Cooper SE Countryman ALL4 este de pana la 59 de kilometri. Cu toate acestea, poate utiliza interactiunea controlata inteligent dintre motorul termic si cel electric pentru a umple rezervele de energie ale bateriei sale de inalta tensiune pe drum.
    Pe drumurile rurale sinuoase se remarca experienta de condus dinamica. Bateria, care este situata in podea la ambele modele, contribuie si ea la aceasta, coborand centrul de greutate al masinii si asigurand astfel o agilitate si mai mare. MINI Cooper SE Countryman ALL4, impreuna cu MINI Cooper SE, intra in camping in liniste deplina.
    Condusul silentioz semnaleaza respect pentru natura. Cei care nu numai ca fac drumetii sau merg pe bicicleta acolo, dar isi petrec si noaptea dupa aceea in natura si e pot bucura de privelistea peisajului din locul lor de dormit in cortul de pe acoperis. Sa descoperi lumea de sus - este posibil chiar si de pe acoperisul unui MINI.
    Cortul special poate fi ridicat in cateva secunde. Dupa eliberarea dispozitivelor de siguranta de pe carcasa, structura cortului se ridica automat cu ajutorul amortizoarelor cu gaz. Cele opt trepte ale scarii rabatabile din aluminiu pot fi urcate la fel de repede. In interior, exista doua locuri confortabile de dormit. Vara, cand este cald, ferestrele pot fi rulate si, datorita plaselor de tantari din fata lor, nici o insecta nu poate patrunde inauntru.
    Sacii de dormit, bagajele si proviziile pentru doua persoane, necesare in excursiile mai lungi de camping, pot fi depozitate in portbagajul MINI Cooper SE, care poate fi extins de la 211 la 731 litri prin rabatarea spatarului banchetei. Aceasta ofera acelasi volum de depozitare ca si la variantele de model cu propulsie conventionala ale MINI Hatch 3 usi. MINI Cooper SE Countryman ALL4, cu cinci usi, cinci locuri integrale si un volum al portbagajului ce variaza intre 405 si 1.275 litri, este un adevarat model versatil in segmentul compact premium.
    Prin urmare, exista si suficient spatiu pentru tot felul de parteneri de vacanta care adauga o nota de confort vietii simple in mijlocul naturii. O privire asupra afisajului digital din cockpitul MINI Cooper SE si MINI Cooper SE Countryman ALL4 releva faptul ca nu lipseste energia. Nivelul de incarcare a bateriilor de inalta tensiune este inca in zona verde. Daca ai la bord o lada frigorifica, te poti bucura de o bautura rece. Sistemul audio reda muzica intr-o maniera subtila. De asemenea, exista energie mai mult decat suficienta pentru a incarca smartphone-ul. Cand se adauga si un espressor mobil, se trece imediat pragul de la camping la glamping.
    Si daca rezervele de energie scad, nici aceasta nu este o problema. Multe locuri de campare sunt echipate acum cu puncte de incarcare. Astfel, iubitorii de natura se pot bucura fara griji de frumusetea peisajului intr-un tur de drumetii, in timp ce modelul MINI electrificat se reincarca pentru a continua calatoria catre urmatorul camping sau spre casa in cel mai durabil mod posibil.

    Vizualizari: 903