rss

MINI John Cooper Works revine la cursa de 24 de ore de la Nurburgring

  1. 07/05/2022
    Vezi toate fotografiile (3)

    Cursa de 24 de ore de la Nurburgring este considerata a fi testul de anduranta suprem pentru om si masina. Cea de-a 50-a editie a competitiei va avea loc anul acesta in perioada 26-29 mai pe circuitul de 25,378 de kilometri, format din circuitul de Grand Prix si legendara Nordschleife de pe Nurburgring, cu un MINI John Cooper Works printre participanti.
    In septembrie anul trecut, proiectul a fost lansat la Bulldog Racing din regiunea Eifel, pozitionati alaturi de circuitul Nordschleife. Automobilul de baza este un MINI John Cooper Works, cu motor turbo cu patru cilindri cunoscut de la MINI John Cooper Works Clubman si MINI John Cooper Works Countryman, care ofera 225 kW/306 CP si un cuplu maxim de 450 Nm. Cutia de viteze Steptronic cu opt trepte preluata din productia de serie mare, cu un diferential autoblocant mecanic integrat, cu un efect de blocare de pana la 70%, asigura transformarea cuplului in performante deosebite fara pierderi.
    Modificari pentru curse
    Pentru curse au fost aduse urmatoarele modificari asupra versiunii standard MINI John Cooper Works, care merg dincolo de reglementarile clasei SP3T:
    • A fost instalata un roll bar special dezvoltat pentru acest model.
    • Volumul rezervorului de combustibil a fost crescut la 100 de litri.
    • Au fost efectuate interventii vaste asupra aerodinamicii, inclusiv o aripa spate reglabila, o parte inferioara a caroseriei acoperita complet, un difuzor spate si un spliter fata.
    • Masa a fost redusa constant, de ex. folosind geamuri Makrolon®.
    • A fost montata o suspensie de curse specifica modelului, cu amortizare reglabila la detenta si compresie.
    • Toate piesele mobile ale sasiului si suspensiei au fost inlocuite cu rulmenti Uniball ranforsati.
    • A fost instalata o unitate pneumatica de ridicare.
    • Sistemul de evacuare sport a fost adaptat cu un catalizator de curse
    • Au fost montate componente de frana BMW M Performance originale.
    MINI in motorsport
    Pat Moss a facut istorie in motorsport in 1962, obtinand prima victorie internationala in raliuri pentru MINI la Tulip Rally. Victoria ei a marcat inceputul povestii unice de succes a modelului Mini clasic in raliuri, cu trei victorii in clasamentul general la Raliul Monte Carlo - in 1964 (Paddy Hopkirk), 1965 (Timo Makinen) si 1967 (Rauno Aaltonen).
    Acest sir de succese a inclus sase victorii la general in Raliul Dakar in 2012 (Stephane Peterhansel), 2013 (Stephane Peterhansel), 2014 (Nani Roma), 2015 (Nasser Al-Attiyah), 2020 (Carlos Sainz Sr.) si 2021 (Stephane Peterhansel).
    In Romania, intr-un proiect sustinut de Renovatio e-charge, UniCredi Leasing si Michelin, MINI Electric Racing, acum cu numele de MIMI EVO, tocmai a luat startul la al doilea sezon complet de competitii. Modelul, cu un pachet de modificari realizat de echipa Engage Engineering, este primul MINI electric de curse din lume si una din putinele astfel de masini electrice de competitie fel consturite pe baza unui automobil de strada cu modificari minime.
    Masina de curse MINI John Cooper Works "Made in Nurburg" aduce un omagiu traditiei in curse a marcii MINI prin schema clasica de culori rosu/alb a masinilor de curse din anii '60.
    Program de mare viteza
    Au trecut doar sapte luni intre inceperea proiectului si lansarea de la sfarsitul lunii martie 2022. In saptamanile urmatoare si pana la inceperea cursei de 24 de ore sunt programate teste suplimentare pe Nordschleife de la Nurburgring si la Centru de Testare BMW Group din Miramas, in sudul Frantei. Situata intre Marseille si Avignon, fostul circuit de curse ofera cele mai bune conditii pentru teste extinse si optimizare intr-o gama larga de conditii. Acolo, sasiul masinii de curse MINI John Cooper Works este supus unui program amplu si variat de teste. Friedhelm Thelen, expert in Nurburgring si seful echipei Bulldog Racing, stie cat de importanta este testarea completa inaintea unei curse: "Cursa de 24 de ore de la Nurburgring supune toate componentele masinii unui stres extrem. De aceea suntem incantati ca putem folosi Centrul de Testare BMW Group pentru a testa John Cooper Works acolo."
    BMW Group a testat noi modele si tehnologii inovatoare ale sasiului in centrul de testare de la Miramas inca din 1986.
    Formula de piloti si programul de curse suplimentar pentru 2022 vor fi anuntate la o data ulterioara.

    Vizualizari: 780
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »