rss

Mini electric din 2008

  1. 24/04/2007
  2. Tags: Mini electric
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ei bine, nimeni si nimic nu scapa de noua moda impusa de trezirea spiritului ecologic... ceea ce e foarte bine.

    Totusi, unii cred ca ea este suficient de influenta pentru a-i determina pe cei cu bani sa cheltuiasca oricat, chiar si cand e evident ca e vorba de o suma exorbitanta.

    De exemplu – Hybrid Technologies, compania care se pregateste sa lanseze peste un an un Mini electric, sub o reclama ce contine cuvintele obisnuite in asemenea cazuri: fii prieten cu planeta, fa economie la benzina, etc.

    Nici nu e greu, cu o masina care atinge cu ajutorul motorului electric si al bateriilor o autonomie de aproape 260 km, astfel incat iti va veni usor sa incluzi in grijile tale zilnice si padurea ecuatoriala.

    Problema insa, asa cum am mai spus, e pretul: 59.000 de dolari, de trei ori mai mult decat un Mini „normal”. Nu mai faceti calculele – cineva le-a facut deja: v-ar trebui vreo 14 de ani sa va recuperati investitia prin economia facuta la benzina, si asta daca locuiti in Statele Unite, unde curentul e ieftin.

    Ne indoim va fi atat de natang incat sa cada in aceasta „ispita”, mai ales ca la acesti bani se poate cumpara un Lexus hibrid extrem de bine dotat. Pe de alta parte, daca ne gandim ca DiCaprio avea vreo cinci Toyota Prius in garaj...
    Vizualizari: 1063