rss

MINI E: imagini oficiale

  1. 19/10/2008
  2. Tags: BMW , BMW, E, MINI, Sua
    Vezi toate fotografiile (11)

    Britanicii nu au mai asteptat pana la deschiderea oficiala a Salonului Auto de la Los Angeles si au publicat primele fotografii oficiale ale mult asteptatului MINI electric, botezat simplu “E”.

    In caz ca ati uitat, masina a fost anuntata inca din primavara acestui an, cand s-a promis o flota de 500 de unitati gata sa ia cu asalt, incepand cu 2009, soselele din SUA.

    Oricat de mult v-ar dicta materia cenusie sa asociati sintagma “vehicul electric” cu termenul “gagauta” (sau orice altceva sinonim lui), trebuie sa o obligati sa faca o exceptie in acest caz: MINI-ul pe care il aveti in fata ochilor este animat de un motor 100% ecologic capabil sa trimita catre rotile anterioare 204 CP – sensibil mai mult chiar si decat “benzinarul” lui Cooper S.

    Cuplul este neobisnuit de mic pentru un propulsor electric – doar 220 Nm –, insa acceleratiile sunt mai mult decat decente: 0-100 km/h se consuma in 8,5 secunde, in conditiile in care MINI E este capabil sa parcurga 240 km cu un singur “plin” al bateriei litiu-ion.

    Acest sistem de alimentare cu energie electrica este suficient de voluminos (5.088 de celule aranjate in 48 de module) incat sa consume intregul spatiu destinat pasagerilor din spate dar, fie vorba intre noi, inca de la inceput acolo nu prea era spatiu.

    Timpul de incarcare variaza in functie de voltajul prizei la care va fi conectata masina, insa MINI va furniza odata cu E si o unitate speciala de alimentare cu voltaj inalt, ce va reduce durata de umplere a bateriei la doar 2,5 ore.

    BMW va inchiria cele 500 de masini planificate a fi produse atat unor clienti privati, cat si unui grup de agenti economici localizati in California, New York si New Jersey incepand chiar cu anul viitor; in caz ca programul va avea succes, el va fi insa extins si in Europa.

    Vizualizari: 1257