rss

MINI E - placerea de a conduce cu emisii zero

  1. 26/11/2008
  2. Tags: MINI
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW Group va fi primul producator de automobile premium din lume care va oferi o flota de 500 de automobile cu propulsie complet electrica pentru uz personal in traficul cotidian.

    MINI E va fi actionat de un motor electric ce va dezvolta 150 kW (204 CP), alimentat de un acumulator litiu-ion, de inalta performanta, care va transfera puterea la rotile fata prin intermediul unei cutii de viteze, intr-o singura faza, aproape fara zgomot si fara nici un fel de emisii. Conceputa special pentru utilizarea la automobile, tehnologia acumulatorului va oferi o autonomie de peste 250 kilometri. Initial, MINI E va fi disponibil pentru clienti selectati ca parte a unui proiect-pilot in statele americane California, New York si New Jersey. Compania cauta sa extinda proiectul MINI E si in Europa. Premiera mondiala a noului MINI E a avut loc in zilele dedicate presei de la Salonul Auto de la Los Angeles, 19 si 20 noiembrie.

    Sistemul de transmisie electric a noului MINI E produce un cuplu maxim de 220 Nm, si permite un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h (62 mph), in 8,5 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 152 km/h (95 mph). Prin faptul ca dispune de un sistem de suspensie reglat astfel incat sa se echilibreze distributia de mase, MINI E respecta imaginea marcii de agilitate si manevrabilitate remarcabila.

    Prin lansarea MINI E, BMW Group subliniaza hotararea sa de a contribui la reducerea consumului de energie si al emisiilor din trafic. BMW Group profita de experienta tehnologica unica pe care o are in domeniul sistemelor de transmisie pentru a dezvolta un concept de automobil care sa permita emisii zero fara a se renunta la placerea de a conduce. Lansarea a 500 de unitati in traficul cotidian, unde se confrunta cu conditiile de zi cu zi, va face posibila castigarea unei experiente vaste care apoi poate fi pusa in practica. Pe termen mediu, BMW Group doreste sa inceapa productia unor automobile complet electrice ca parte a strategiei sale, intitulata Number ONE. Dezvoltarea unor concepte inovatoare pentru mobilitatea in marile aglomerari urbane, in cadrul "project i", include intre obiectivele sale si utilizarea unei transmisii complet electrice.
     

    Vizualizari: 957
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »