rss

MINI cu diesel de 200 CP?

  1. 30/03/2009
  2. Tags: BMW , BMW, Diesel, MINI
    Vezi toate fotografiile (1)


    Potrivit ultimelor zvonuri, BMW a gasit in sfarsit o solutie pentru a putea monta motorul diesel de 2 litri sub capota modelelor MINI. Acesta poate atinge chiar si 204 CP, ceea ce ar face dintr-un MINI astfel echipat un concurent serios pentru Cooper S sau chiar pentru varful de gama JCW (John Cooper Works).

    Momentan, germanii testeaza versiunea de 150 CP, care a fost cuplata la o transmisie automata, dar nu sunt excluse versiunile mai puternice (ar mai fi vorba de "treapta" cu 177 de cai), la fel cum e in plan si o transmisie manuala.

    Din cate se aude, un lot experimental va iesi pe portile fabricii din Munchen in mai, insa prezentarea oficiala va avea loc abia anul viitor, la Geneva.

    Gama MINI are si in momentul de fata o versiune diesel (1,6 litri cu 110 CP) de origine Peugeot, dupa ce in trecut a fost folosit un propulsor Toyota de 1.400 cmc si 75 CP. Desi ambele sunt motoare bune in clasa lor, nici unul n-a oglindit prea bine pretentiile sportive ale marcii britanice, de aici si intentia bavarezilor de a imbunatati situatia.

    Vizualizari: 1062