rss

Mini Crossover intra in productia de serie

  1. 01/02/2009
  2. Tags: Crossover, Crossover Concept, MINI, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)


    Pentru unii pare doar o alta struto-camila in peisajul si asa foarte pestrit al industriei auto actuale, insa SUV-ul pe care Mini l-a prezentat anul trecut sub forma de concept la Salonul Auto de la Paris va intra in curand in productia de serie.

    Versiunea finala a lui Crossover Concept va fi prezentata in premiera in aceasta toamna la Salonul Auto de la Frankfurt. SUV-ul marcii britanice va avea sub capota acelasi 1.6 litri care motorizeaza intreaga gama Mini, in doua varainte de putere, dar si diesel-ul, deasemenea prezent deja pe alte modele din portofoliu.

    Inginerii din Regat au negat ca ar avea in vedere si fabricarea unei editii John Cooper Works, insa au afirmat ca nu vor spune "Nu" unei versiuni de top twin-turbo, in cazul in care se simte nevoia unei propulsari mai puternice.

    Mini Crossover va fi disponibil mai intai cu tractiune doar pe rotile din fata, dar in curand va fi lansata si versiunea dotata cu sistemul de tractiune integrala x-Drive, "imprumutat" de la BMW, compania detinatoare a brandului britanic.

    In ceea ce priveste designul, surse din cadrul grupului Mini au declarat ca acesta va fi destul de apropiat de stilul afisat de conceptul prezentat la Paris, insa va suferi unele imbunatatiri, in special in partea fronatal.

    Conform acelorasi surse, cel mai mare membru al familei Mini nu va depasi 4 metri lungime si va avea un pret de plecare de aproximativ 22.000 euro pentru versiunea cu tractiune pe doua roti si 26.000 euro in varianta 4x4.
    Vizualizari: 1133