rss

Mini Crossover Concept: primele imagini

  1. 10/09/2008
  2. Tags: 4x4, Crossover Concept, MINI, Paris
    Vezi toate fotografiile (10)

    Unul dintre cele mai asteptate – si probabil ravnite – modele de dimensiuni reduse, MINI Crossover, isi va face debutul oficial sub forma de concept in octombrie la Paris, insa compania britanica a hotarat sa ne faca cunostinta cu masina la nivel digital inca de pe acum.

    Asadar, iata primele imagini ale acestui Clubman cu aere de 4x4, ce dispune de un mod mult mai facil de accesare a habitaclului.

    Mai inainte insa trebuie remarcat faptul ca designerii nu s-au jucat prea mult cu liniile deja clasice ale masinii, singurele componente ce au suferit schimbari ceva mai radicale fiind farurile (in forma de lacrima si prelungite pe aripile din fata), stopurile (evident mai inguste decat ale modelului de serie) si plafonul (descris mai degraba de o curba decat de o linie dreapta).

    Probabil, nu au dorit sa distraga atentia de la adevaratele atuuri ale conceptului: garda la sol de SUV, tractiunea integrala permanenta, ampatamentul de 2,61 m la o lungime de peste 4 m (se spune ca interiorul este cel mai spatios pe care l-a avut vreodata un MINI) si cele doua usi posterioare cu deschidere diferita: normala pentru cea din dreapta si rabatabila pentru cea din stanga.

    Habitaclul este poate si mai interesant: in afara celor patru locuri individuale, Crossover Concept dispune de o sina multifunctionala intre bord si portbagaj ce creeaza o legatura intre pasagerii din fata si cei din spate, oferindu-le posibilitatea de a depozita si a face schimb de diverse obiecte.

    Obiectul ce va lua insa ochii tuturor este imensul glob de culoare verde pozitionat in mijlocul consolei centrale, ce adaposteste toate butoanele pe care altfel le-am fi vazut “imprastiate” peste tot. Pe asta chiar ar trebui sa il vedem in serie...

    Pentru galerie foto completa dati click aici.


    Vizualizari: 1009