rss

Mini Cooper electric intra in productie

  1. 12/07/2007
  2. Tags: Mini Cooper
    Vezi toate fotografiile (1)
    Americanii de la Nevada Hybrid Technologies au terminat lucrul la ineditul lor Mini electric si acum sunt gata sa preia comenzile clientilor cu ecologia si lifestyle-ul pe primele doua pozitii in topul hobby-urilor.

    Dezvoltata pe parcursul a doi ani de zile, masina foloseste un sistem de baterii cu litiu dezvoltat in-house de NHT, cu un ciclu de viata de peste 1.500 de reincarcari.

    Acestea vor alimenta un motor electric ce dezvolta 105 CP, suficient pentru a propulsa autoturismul de 1.315 kg pana la 100 km/h in doar sase secunde. Viteza maxima nu este extraordinara – doar 129 km/h – dar un sofat la viteze mici asigura o autonomie rezonabila, clientii putand parcurge cu un singur “plin” circa 193 km.

    Mai putin roza este situatia privind durata de reincarcare a bateriei – ce are nevoie de 8 pana la 10 ore pentru a desavarsi acest proces –, precum si faptul ca acesta este destul de grea, adaugand nu mai putin de 250 kg la masa proprie a masinii. Pe de alta parte, si clientul se poate abtine de la a infuleca hamburgeri…
    Vizualizari: 982