rss

MINI Cabrio isi va face debutul la Detroit

  1. 28/11/2008
  2. Tags: Cooper Cabrio, Cooper S Cabrio, Detroit, MINI
    Vezi toate fotografiile (18)
    Versiunea decapotata a micului autoturism britanic va debuta oficial in ianuarie la Detroit, insa designul sau extrem de atractiv poate fi admirat inca de pe acum gratie acestor prime fotografii oficiale.

    Simpaticul automobil va avea misiunea neoficiala de a impregna ceva culoare primului mare eveniment expozitional al lui 2009, show-ul din MoTown urmand a fi lipsit de prezenta unui grup important de producatori auto.

    La fel ca in cazul coupe-ului, doar un ochi avizat va putea recunoaste diferentele dintre aceasta masina si un exemplar al fostei generatii, ceea ce, cu siguranta, nu va deranja pe nimeni.

    Practic, singurele schimbari ceva mai vizibile sunt arcurile de securitate pliate, sosite in locul celor fixe, si balamalele usii portbagajului, mutate de la exterior la interior. In schimb, din punct de vedere tehnic (si mai ales din cel al gamei de motoare), noul MINI Cabrio va face un pas mare inainte gratie propulsoarelor dezvoltate la comun de BMW si grupul PSA.

    Rolul modelului de baza va fi indeplinit la lansare de Cooper Cabrio, care va avea in dotare un motor de 1,6 litri pe benzina cu 120 CP; intre timp, varful de gama Cooper S va propune clientilor amatori de senzatii tari cu freza in vant o versiune supraalimentata a propulsorului anterior mentionat, capabila de 175 CP.

    In plus, modelele din Europa vor beneficia si de avantajele sistemelor ecologice incluse in pachetul Efficent Dynamics (franarea regenerativa si dispozitivul Stop&Start).

    MINI Cabrio va fi disponibil pe piata europeana incepand cu 28 martie 2009 si va porni de la un pret de baza de 22.500 de euro, aferent versiunii Cooper; intre timp, Cooper S va oferi cei 175 CP contra unei sume de minim 26.500 de euro.
    Vizualizari: 1145