rss

MicroFueler: pompa de combustibil in fiecare casa!

  1. 12/05/2008
  2. Tags: Bioetanol, Microfueler
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cum preturile la petrol au luat-o razna mai rau ca oricand in Statele Unite, solutiile de mentinere a societatii de peste Atlantic departe de o rascoala apar ca ciupercile dupa ploaie, insa dintre toate (si cam de departe) cea mai interesanta ni se pare cea a lui E-Fuel Corp.

    Compania aceasta propune nici mai mult, nici mai putin decat instalarea unei mini-fabrici de bioetanol in fiecare casa, cu ajutorul careia oricine isi va putea produce singur pretiosul combustibil.

    Asemanatoare dintr-un unghi de vedere destul de opac cu un alambic foarte sofisticat, masinaria – numita MicroFueler – se poate conecta fara probleme la sursa de apa si energie a oricarei case din SUA, dar in loc sa foloseasca porumbul pe post de materie prima pentru procesarea bioetanolului ea “prefera” zaharul, un produs mult mai ieftin.

    De fapt, zaharul este un aliment care in mod traditional are un pret global foarte mic, iar cei de la E-Corp vor merge pana acolo incat le vor indica clientilor ce furnizori practica cele mai mici preturi la zahar de pe piata.

    MicroFueler poate procesa pana la 35 de galoane (aproximativ 132,5 litri) de bioetanol pe saptamana, la un cost de numai 1 $ per galon – de peste trei ori mai putin decat suma perceputa pentru un litru de benzina.

    Pretul “minunii” este destul de mare – 10.000 de $ – insa si “razbunarea” este, eh, dulce: cineva care ar folosi la capacitate maxima statia timp de un an, ar economisi 4.700 de $ fata de un individ care ar cumpara o cantitate de benzina similara. Si asta in cazul in care, evident, preturile la petrol ar ramane la valorile actuale. Ipoteza de care ne indoim serios...
    Vizualizari: 2123