rss

MG7 – coupe pe baza de Rover 75

  1. 07/06/2007
  2. Tags: MG7, Rover 75
    Vezi toate fotografiile (1)
    Grupul MG-Rover a prezentat, inca din 2004, un coupe bazat pe sedanul 75, care, ce-i drept, era doar un concept la acea data. S-a speculat mult daca masina va intra sau nu in productia de serie, dar din cauza falimentului care a urmat dupa putina vreme toate planurile au fost abandonate din cauze lesne de inteles.

    Acum, insa, noul proprietar al ramasitelor marcii britanice, Nanjing Auto, vrea sa inceapa recladirea icoanei britanice si presa a reactionat rapid, raspandind stirea conform careia renasterea acestui proiect ar fi chiar iminenta. Daca aceasta miscare ar fi sa se concretizeze este, fara indoiala, una foarte curajoasa, din mai multe motive.

    In primul rand coupe-urile nu sunt, in mod traditional, vacile de muls ale unui producator, ci, mai degraba, vectori de imagine care consolideaza pozitia unui anume model de masa. Dupa aceea platforma de Rover 75 este deja cam veche (fiind prezentata in 1998), iar ca sa scoata niscaiva profit va trebui mentinuta in productie cel putin 5-6 ani, moment in care va fi deja piesa de muzeu la ritmul in care se misca industria auto mai nou.

    Faptul ca acest produs, cel putin teoretic, ar trebui sa concureze BMW Seria 3 Coupe sau Audi A5 nu face decat sa ridice si mai multe semne de intrabare vizavi de reusita acestui proiect. Nou nu ne ramane decat sa asteptam cu interes, pentru ca, pana la urma, orice animatie de pe piata poate fi in interesul nostru, al pasionatilor.
    Vizualizari: 1180