rss

MG vrea sa revina in elita

  1. 06/08/2007
  2. Tags: Mg zr, Msd
    Vezi toate fotografiile (1)
    MG a facut o mutare surprinzatoare, punand la punct o masina care respecta specificatiile Super 2000. Bolidul a fost dezvoltat in ultimele 18 luni, pe baza lui MG ZR, de preparatorul englez Motor Sports Development (MSD), si ar urma sa debuteze in competitiile internationale anul viitor. In prima instanta se vorbeste de un program P-WRC si de Intercontinental Rally Challenge.

    MG S2000 Sport este deocamdata singurul model care foloseste transmisie integrala Xtrac. Toate celelalte masini, inclusiv cele ale rusilor de la Lada, folosesc transmisie Sadev. Masina s-a comportat foarte bine, directorul MSD, Martin Whitehead afirmand ca "pilotii au remarcat puterea motorului si comportamentul dinamic al bolidului".
     
    MSD nu este un nume nou in lumea motorsportului. Motor Sport Developments Ltd. a fost fondata in 1987 de David Whitehead, mica antrepriza dezvoltand în primii ani un program in raliuri pentru General Motors (prin marca Opel), precum si in cursele de circuit, cu Opel, Vauxhall, Honda si Peugeot.

    In 1999, MSD a demarat un parteneriat cu Hyundai, pentru Mondialul de raliuri, preparand modelul Accent WRC. Debutul a fost consemnat in Raliul Suediei 2000, dar echipa n-a obtinut niciodata rezultate notabile. Relatia s-a rupt in septembrie 2003, Hyundai invocand nereguli financiare. Se pare ca a fost doar de fatada, pentru ca sud-coreenii anuntasera ca vor demara propriul program, lucru care nu s-a mai intamplat.

    Nici MG nu reprezinta o noutate in motorsport, debutul in competitii producandu-se in perioada interbelica. In Campionatul Mondial de Raliuri, MG a ramas in istorie gratie modelului Metro 6R4 din anii '80. De la începutul noului mileniu, britanicii s-au implicat masiv in cursele de anduranta (cu prototipul MG-Lola EX257), turisme (MG ZS) si raliuri (MG ZR).

    MG a intrat in faliment in primavara lui 2005, dar noii proprietari, chinezii Nanjing Automobile Group au restructurat-o rapid. In acest an, de pe linia de montaj a fabricii din Longbridge au reaparut modelele MG-TF, MG 3, MG 5 si MG 7, toate usor restilizate.
    Vizualizari: 699