rss

MG se va construi si in SUA

 1. 12/03/2007
 2. Tags: MG, Oklahoma Global Motors
  Vezi toate fotografiile (1)
  Pentru o scurta durata a circulat zvonul ca planul celor de la Oklahoma Global Motors de a construi modele MG in SUA va cadea odata cu demisia presedintelui Duke Hale si a altor manageri, dar surse apropiate conducerii au dezvaluit faptul ca investitorul principal, Marc Nuttle, este increzator in continuitatea proiectului.

  OGM a incheiat acum ceva vreme un parteneriat cu Nanjing Auto, in urma caruia americanii urmeaza sa construiasca modelul TF folosind caroserii din Marea Britanie si trenul de rulare fabricat de chinezi in SUA.

  Nuttle spera ca ultimele acte privind licenta sa se finalizeze pana la finalul acestui an, pentru ca obiectivul de 20.000 de masini produse in SUA si 20.000 in Marea Britanie pana in 2009-2010 sa poata fi atins.

  Se pare ca demisia in bloc a conducerii OGM s-a produs tocmai din cauza acestei cifre, mult mai mica decat cele 100.000 de modele initial planificate. Motivele principale care au stat la baza deciziei de a reduce efectivul au fost costurile aferente intrunirii emisiilor poluante, dar si cele legate de standardele de siguranta, eforturi care ar fi depasit beneficiile.

  La lansare, daca toate vor merge bine, OGM va oferi inca de la lansare trei sau patru versiuni si un vehicul hibrid, ce vor fi comercializate cu ajutorul a 50 de dealeri.
  Vizualizari: 821