rss

Merkel nu ia in calcul preluarea de catre stat a unei participatii in Opel

  1. 24/03/2009
  2. Tags: Autoeconomie, Faliment, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Cancelarul german Angela Merkel a scos din calcul, in cadrul unui interviu televizat, preluarea unei participatii directe in Opel, de catre guvern, pentru salvarea constructorului auto, relateaza Reuters.

    Ideea preluarii unei participatii in subsidiara gigantului auto american General Motors a fost mentionata duminica de catre ministrul muncii, Olaf Scholz.

    Intrebata cu privire la o participatia directa a statului german la capitalul companiei Opel, Merkel a raspuns ca "nu avem astfel de intentii", iar  "o astfel de actiune nu ar fi benefica pentru angajati".

    Scholz cere ca grupul aflat in dificultate financiara sa aiba parte de o injectie de capital din partea statului. "Companiei nu ar trebui sa-i fie teama de o astfel de decizie", a declarat Scholtz, adaugand ca aceasta nu trebuie luata ca o solutie pe termen lung.

    Lansarea acestei idei a dat nastere unor polemici intre conservatori si social-democrati, cu sase luni inaintea alegerilor. Opel, care are aproape 26.000 de angajati in Germania, a cerut statului german 3,3 miliarde euro, pentru a evita falimentului.

    Directorul general al companiei auto Opel, Hans Demant, a comunicat de curand posibilitatea inchiderii unor fabrici in Germania, pentru a salva grupul de la faliment.

    Demant a mentionat ca nu este vorba de injectarea directa de fonduri in cadrul Opel, ci de acordarea de garantii pe o perioada limitata.

    Vizualizari: 778