rss

Mercedes vrea sa cumpere actiuni la Aston Martin

  1. 07/04/2008
  2. Tags: Aston Martin, Mercedes benz
    Vezi toate fotografiile (2)
    O revista britanica de specialitate sustine ca germanii sunt tentati sa cumpere actiuni Aston Martin, ceea ce ar putea echivala, de fapt, cu preluarea companiei britanice.

    Au mai existat speculatii in acest sens, fiind vorba de un parteneriat, in urma caruia Mercedes ar fi trebui sa livreze motoare catre Aston Martin, dupa ce contractul cu Ford va fi expirat.

    Insa intentiile celor din Stuttgart par mai serioase de atat, ei dorind o colaborare la scara mare, mai ales ca le face cu ochiul platforma de aluminiu a britanicilor, folosita de V8 Vantage, DB9, DBS si viitorul Rapide.

    Aceasta este o "unealta" foarte versatila, pe care germanii ar putea construi viitorul SL, dar si alte masini sport, mult mai hardcore, fara sa dezvolte linii de productie dedicate.

    In aceste conditii castigurile ar fi enorme, mai ales ca Mercedes a avut probleme cu SLR, de  exemplu, a carui dezvoltare s-a dovedit a fi prea costisitoare si mult prea lunga (5 ani), doar ca sa-l pensioneze inainte de vreme, fara sa-l faca profitabil vreodata.

    Desi aceste zvonuri sunt departe de a fi verificate, in opinia noastra ele au un parfum de credibilitate destul de puternic, mai ales ca Mercedes a pierdut trena concurentilor traditionali - Audi si BMW - in ceea ce priveste dezvoltarea unui urmas pentru SLR, deci trebuie sa actioneze decisiv, iar Aston Martin reprezinta o solutie convenabila.
    Vizualizari: 821