rss

Mercedes va prezenta trei concepte BlueZero la Detroit

  1. 12/12/2008
  2. Tags: B Class, BlueZero, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (3)

    Mercedes va dezvalui luna viitoare la Detroit trei concept-car-uri electrice. Unele tehnologii prezentate pe trioul BlueZero vor fi implementate pe viitoarea Clasa B.

    Primul dintre cele trei concepte prezentate este E-Cell. Dintre specificatii enumeram motorul electric cu o putere de 100 kW, un cuplu de 320 Nm si baterii litiu-ion. Totusi, autonomia este destul de redusa, circa 100 km dupa doua ore de reincarcare.

    BlueZero E-Cell Plus, al doilea concept, va corecta intr-o oarecare masura punctul slab al lui E-Cell: autonomia. Datele tehnice ne indica aceleasi baterii litiu-ion si acelasi agregat electric, insa este adaugat si un motor cu ardere interna, care functioneaza si ca un generator de electricitate pentru reincarcarea bateriilor. Aceasta ii permite lui BlueZero E-Cell Plus o autonomie de 600 km.

    Cea de-a treia varianta expusa este F-Cell, care-si “trage” energia electrica din hidrogen. Conform declaratiilor oficialilor Mercedes, unitatea de sub capota acestui ultim vehicul concept dezvolta 136 CP si un cuplu de 320 Nm, similar cu un motor diesel de 2,0 litri, insa cu emisii de CO2 zero.

    Viitoarea generatie Mercedes B-Klasse va fi lansata pe piata in 2010.

    Vizualizari: 798
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »