rss

Mercedes testeaza noul CLS in Scandinavia

  1. 26/01/2009
  2. Tags: AMG, C-Klasse, CLS, E-Klasse, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (7)

    Succesul de piata inregistrat de Mercedes CLS a fost o adevarata si placuta surpriza pentru compania din Stuttgart, vanzarile fiind cu 40% mai mari fata de ceea ce isi propusesera oficialii germani. In aceste zile, Mercedes testeaza in indepartata Scandinavie modelul care il va inlocui pe cel din 2004 si care va fi lansat anul viitor la Salonul Auto de la Paris.

    Noua generatie va avea acelasi design specific care a facut ca generatia precedenta sa fie un mare succes, insa se va renunta la detalii precum farurile in forma de L sau profilul lateral de tip banana.

    Galerie foto-spion aici

    In ceea ce priveste platforma tehnica, noul CLS va fi bazat pe noul E-Klasse, care tocmai a fost lansat la inceputul acestei luni la Detroit. Dar, pentru a-l diferentia de versiunea coupe a lui E-Klasse, care are la baza ultima generatie C-Klasse, CLS-ul va fi mai mare si va fi mai bine echipat in standard.

    Printre tehnologiile care se vor regasi pe noul CLS se numara Lane Keeping Assist, care atentioneaza soferul daca masina a parasit banda de deplasare prin niste vibratii ce se resimt in volan, Speed Limit Assist, sistem care citeste indicatoarelede limitare a vitezei si afiseaza limita admisa pe un display situat pe tabloul de bord, si Attention Assist, care detecteaza starea de oboseala a celui de la volan.

    Clientii vor putea alege dintre patru modele CLS. Vor fi disponibile doua versiuni pe benzina, CLS 350 CGI cu motor V6 cu injectie directa de 3,5 litri si 292 CP si CLS 550 care va avea un V8 de 5,5 litri si 388 CP. Pentru fanii diesel va fi oferita varianta CLS 350 CDI, care va fi propulsata de un V6 de 3,0 litri si 231 CP, in timp ce varful de gama, CLS 55 AMG, va ascunde sub capota un propulsor V8 biturbo de 5,5 litri, care va genera 570 CP, si va fi disponibila incepand cu jumatatea anului 2011.

    Vizualizari: 1195
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »