rss

Mercedes SL65 AMG Black Series: ultimele vesti

  1. 16/04/2008
  2. Tags: Mercedes sl65 amg black series
    Vezi toate fotografiile (3)
    Mercedes are deja in “palmares” doua versiuni ale lui SL extrem de puternice – vorbim despre 63 AMG si 65 AMG, bineinteles –, insa fabricantul din Stuttgart, recunoscut pentru bolizii sai cu multe sute de cai si newton-metri, nu are de gand sa se opreasca aici.

    Curand, intreaga lume va face cunostinta cu un nou monstru mecanic dezvoltat pe baza roadsterului de lux, ale carui performante le va umbri chiar si pe cele ale supercar-ului SLR. Iata ultimele informatii despre aceasta “bestie”, denumita Mercedes SL65 AMG Black Series.

    In primul rand, ea va fi foarte usor de recunoscut cel putin din doua motive: unu – multimea de elemente aerodinamice menite sa o tina cat mai bine in contact cu suprafata de rulare (stiti “poezia” – bumpere complet redesenate, aripi ultraevazate si un eleron cat toate zilele pe capacul portbagajului) si doi – acoperisul fix, gratie caruia masina s-a transformat intr-un coupe supersport cu doua locuri.

    Mercedes SL65 AMG Black Series va excela nu doar la capitolul putere – in urma modificarilor, propulsorul V12 biturbo va dezvolta 670 CP si 1.000 Nm –, ci si la cel al greutatii, inginerii germani reusind sa rada aproximativ 260 kg din masa totala a masinii (ajunsa la 1.848 kg) gratie eliminarii sistemului electronic de pliere/ridicare a plafonului si inlocuirii anumitor componente din otel cu unele din fibra de carbon (capota, acoperis si difuzor aerodinamic spate).

    In atari conditii – si in ciuda pastrarii arhaicei cutii de viteze automate cu cinci trepte –, bolidul lui Mercedes va fi in stare sa ajunga la 100 km/h in mai putin de patru secunde si la o viteza maxima de aproape 355 km/h, adica mai mult chiar si decat McLaren SLR; din pacate insa, pentru a nu intra in concurenta cu acesta, SL Black Series va avea o viteza maxima limitata electronic la “numai” 300 km/h.

    Chiar si asa insa, nu ne indoim ca bogatii lumii se vor “bate” pe cele 350 de exemplare ale seriei limitate, ce vor fi fabricate incepand cu anul viitor.
    Vizualizari: 1185