rss

Mercedes SL 63 AMG merge cu IWC

  1. 09/05/2008
  2. Tags: Iwc, Sl 63 amg
    Vezi toate fotografiile (5)
    Uneori nici macar un facelift consistent nu este indeajuns in sectorul masinilor de lux pentru a pastra interesul clientilor, asa ca Mercedes a hotarat sa se alieze cu renumitul fabricant elvetian de ceasuri IWC pentru realizarea unei editii ultraluxoase a roadster-ului SL.

    Botezata, simplu, IWC Edition, seria de numai 200 de unitati nu este rezultatul primei colaborari dintre cele doua companii, care au mai contribuit in trecut si la dezvoltarea unui lot de modele CLS 55 AMG cel putin la fel de spectaculoase.

    Revenind insa la SL 63 AMG, am remarcat in primul rand prezenta superbei tapiterii din piele Nappa, vopsita in culoarea maro Tobago, care face o echipa de vis cu finisarea mata din carbon de pe consola centrala.

    In aceeasi zona IWC si-a plasat un logo vizibil, iar volanul obisnuit a fost inlocuit cu unul tesit in zona inferioara, intocmai ca cele de curse. Intre timp, exteriorul a ramas practic neschimbat... cu exceptia culorii alb Kashmir – primul vehicul din gama Mercedes oferit cu aceasta nuanta, creata de catre divizia de lux Designo.

    Mercedes SL 63 AMG IWC Edition este propulsat de acelasi motor V8 de 6,2 litri creat in intregime de AMG, ai carui 525 CP si 630 Nm trimit masina pana la 100 km/h in numai 4,6 secunde. Noua este insa setarea limitatorului de viteza, care, numai pentru acest model, permite roadster-ului sa atinga 300 km/h. Ura.
    Vizualizari: 1081