rss

Mercedes S600 Pullman Guard a implinit 80 de ani

  1. 24/09/2008
  2. Tags: Mercedes, Pullman Guard, S-Klasse, S600
    Vezi toate fotografiile (7)


    Germanii au aproape un secol de experienta in construirea limuzinelor blindate si au hotarat sa sarbatoreasca aceasta piatra de hotar lansand o noua versiune.

    Cu o lungime de 6,3 m si un ampatament de 4,3 m, noul S600 Pullman Guard poate satisface cele mai excentrice dorinte ale demnitarilor in materie de lux, in timp ce ofera siguranta sporita (modelul are certificare de nivelul B6/B7).

    Habitaclul ofera un spatiu regesc pentru patru pasageri, care iau locul in fotolii ce au inclusiv functie de masaj.
    Sistemul de infotainment este la cele mai inalte cote, iar pentru ca accesul in interior sa fie cat mai usor garda la sol poate fi marita cu pana la 4 cm.

    Modelul blindat foloseste acelasi propulsor V12 bi-turbo, de 5,5 litri, capabil de 517 CP, respectiv 830 Nm, fiind evident, zic eu, de ce nu s-au complicat inginerii ca sa-l mai modifice.
    In schimb, acestia si-au indreptat atentia asupra suspensiilor care au fost intarite pentru a face fata cu brio greutatii crescute.

    Lansarea lui Pullman Guard pare sa transmita si un mesaj voalat, si anume faptul ca Daimler AG vrea sa puna capat, incet-incet, “aventurii” Maybach si sa se concentreze asupra marcii Mercedes. In mod normal (daca luam in calcul pozitionarea marcilor din cadrul grupului), mai degraba parea logica introducerea unui Maybach blindat. Insa, vanzarile acestuia din urma n-au atins niciodata nivelul prognozat, deci n-ar fi o surpriza enorma daca, in cativa ani, portile fabricii Maybach s-ar inchide inca o data.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 1647