rss

Mercedes S-Klasse cu 4 cilindri?!

  1. 06/06/2007
  2. Tags: Mercedes, S-Klasse
    Vezi toate fotografiile (1)
    Se pare ca germanii vor sa-si echipeze nava amiral cu un patru-in-linie turbodiesel, pentru a obtine cea mai economica limuzina construita vreodata.

    Speculatiile se indreapta catre agregatul de 2,2 litri, dotat cu doua turbine mai mici, care, dupa o cura de anabolizanti administrata de curand, dezvolta 204 CP.

    Pentru ca noxele sa fie cat mai scazute se ocupa sistemul Bluetech (care este promovat foarte puternic de catre germani, inclusiv in America), in timp ce consumul mediu este de doar 6,6 litri la suta de kilometri.

    Pierderea de prestigiu este oarecum compensata de aceasta cifra foarte mica, dar avem dubii serioase ca cei cu bani multi vor fi incantati de asa ceva. Adoptarea acestui motor pare, mai degraba, o miscare facuta pentru a se reduce consumul de flota al marcii din Stuttgart, (mai ales) americanii fiind foarte sensibili cand vine vorba de aceasta tema.

    Debutul oficial al acestei variante va avea loc la Salonul International de la Franfurt, ce se va tine in toamna acestui an (in septembrie, mai exact).
    Vizualizari: 869