rss

Mercedes prezinta C250 BlueEFFICIENCY (cu video)

  1. 15/09/2008
  2. Tags: BlueEFFICIENCY, C250, Diesel, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (12)


    Drept raspuns la normele restrictive in ceea ce priveste emisiile de noxe, respectiv miscarilor facute de concurenta (BMW cu Efficient Dynamics, de exemplu), Mercedes lanseaza propria gama de diesel-uri ultracurate, a carei prim mesager este C250 BlueEFFICIENCY.

    Consumul redus (de doar 5,2 litri/100 km) este obtinut atat prin reprogramarea electronicii ce guverneaza functionarea propulsorului, cat si prin adoptarea de pneuri cu rezistenta redusa la rulare, respectiv a unei cutii manuale cu 6 rapoarte.

    Chiar daca accentul este pus pe economie, doritorii de senzatii tari vor fi multumiti, caci acest C-Klasse are 204 CP si, mai important, un cuplu de 500 Nm, obtinuti dintr-un agregat de 2.200 cmc dotat cu doua turbine.

    Sprintul 0-100 km/h dureaza doar 7 secunde, in timp ce emisiile de noxe nu depasesc 138 g/km, adica ofera un compromis perfect pentru cei care incearca sa impace capra cu varza.

    C250 BlueEFFICIENCY va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris, iar evenimentul va fi sarbatorit de Mercedes printr-o editie limitata de 5.000 de exemplare, denumita Prime Edition (sub denumirea asta se ascund patru nuante speciale: gri paladiu sau iridiu, respectiv negru si alb).

    Noul propulsor va fi disponibil mai tarziu si pe GLK, dar si pe viitorul E-Klasse.

    Galerie foto aici

     

     

    Vizualizari: 1428