rss

Mercedes pregateste un R-Klasse RWD

  1. 02/05/2007
  2. Tags: Mercedes, R-Klasse, RWD
    Vezi toate fotografiile (2)
    RWD este prescurtarea de la Rear Wheel Drive si este englezescul pentru ”tractiune spate”. Cu siguranta stiati deja asta, dar poate nu stiati ca fabricantul din Stuttgart este pe cale sa lanseze o noua versiune a ciudatului sau cross-over de lux, propulsat in exclusivitate de rotile posterioare.

    Lucrurile nu merg prea bine in ceea ce priveste vanzarile lui R-Klasse (ce surpriza...), dar Mercedes-Benz nu este gata insa sa traga aceasta strutocamila pe linia moarta.

    In schimb, este gata sa lanseze o serie de versiuni de baza dotate doar cu tractiune spate, ce vor fi usor mai ieftine decat masinile pe care le vedeti acum pe sosele.

    Concomitent, R-Klasse va primi si un facelift minor si va inlocui in gama sa vechiul motor V8 de 5 litri cu cel de 5,5 litri regasit si sub capota lui S-Klasse.

    Habitaclul va oferi si el o supriza destul de mare, in sensul ca vor exista si versiuni cu sapte locuri in paralel cu cele clasice cu sase.

    Ca si R-Klasse cu tractiune integrala, „noul” model va fi construit tot in Statele Unite, in aceeasi fabrica Tuscaloosa din Alabama unde se fabrica si M-Klasse.
    Vizualizari: 932