rss

Mercedes pregateste un Maybach decapotabil

  1. 13/10/2007
  2. Tags: Affalterbach, AMG, Diesel
Mercedes pregateste un Maybach decapotabil
Rolls Royce face deja furori la varful ierarhiei celor mai scumpe cabriolete din lume, iar rivalul sau cel mai de temut, Maybach, nu doreste sa il lase sa isi faca prea multi “prieteni”.

Dovada este o veste venita din partea olandezilor de la AutoTelegraaf, potrivit careia germanii se pregatesc sa elibereze versiunea “decapitata” a lui 62 cu ocazia salonului auto al Orietului Apropiat (MEIMS), organizat in Dubai.

Masina se pare ca se va numi 62 Landaulet (termenul “landau” era popular in anii ’20-’30 si denumea un acoperis textil fix, montat in locul unuia clasic din tabla de otel, in timp ce “laundalet” definea o masina cu un acoperis din panza fix intre stalpul A si B si unul din panza retractabil intre stalpul B si spate) si va avea o cifra de productie limitata la numai 20 de unitati, majoritatea dintre ele destinate miliardarilor din Orientul Apropiat.

In ceea ce priveste partea mecanica, asteptati-va sa vedeti sub capota acelasi V12 biturbo aflat si in echiparea limuzinelor Maybach, ceea ce inseama ca, in ciuda dimensiunilor considerabile, Landaulet va fi destul de sprinten.

Cat despre pret, comentariile sunt cam de prisos: chiar daca inca nu il stim cu exactitate, putem sa banuim linistiti ca va fi unul astronomic
Vizualizari: 989