rss

Mercedes poate folosi numele Daimler

  1. 23/08/2007
  2. Tags: Daimler, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)
    Brand-ul in cauza apartine, de fapt, unei mici companii britanice, care, la randul ei, inca se mai afla sub patronatul gigantului american Ford.

    Englezii au cumparat drepturile de utilizare a numelui Daimler in 1960, cand au achizitionat filiala din Marea Britanie a companiei intemeiate de Gottlieb Daimler in 1896.

    Contributia atelierului la panoplia de modele ce apartin divizie PAG (Premier Automotive Group) a constat in lansarea unor editii speciale de Jaguar XJ, sub denumirea de Daimler Super Eight.

    Intre timp, germanii s-au hotarat sa rascumpere drepturile de autor asupra titulaturii, problema ce a fost rezolvata inainte de despartirea de Chrysler, platind o suma americanilor ce nu a fost data publicitatii niciodata.

    Nimic nu sta, deci, in calea companiei din Stuttgart sa se intituleze Daimler AG. (sau cu orice alta combinatie ce contine denumirea in cauza), mai putin reuniunea AGA, care va oficializa demersul pe 4 octombrie.

    Miscarea Mercedes, se pare, va fi contestata de unele persoane in cazul in care in numele companiei nu va aparea si Karl Benz, celalalt fondatorul al Daimler-Benz AG.
    Vizualizari: 805