rss

Mercedes planuieste un succesor pentru 300SL Gullwing

  1. 16/08/2007
  2. Tags: 300SL, Gullwing, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (2)
    Va mai amintiti de senzationalul coupe Mercedes de acum cinci decenii, varul castigatorului de la Mille Miglia din 1955 si arma absoluta a seductiei pentru milionarii unor vremuri marcate de Razboiul Rece si acordurile de rock ’n’ roll?

    Daca da, pregatiti-va sa va cada falca din nou, caci fabricantul din Stuttgart are in program un succesor al lui 300SL Gullwing, programat pentru 2010 si cunoscut deocamdata sub numele de cod W197.

    Masina va fi construita pe baza unei platforme de SL scurtate de catre Mercedes si AMG, compania asteptandu-se sa vanda undeva intre 3.000 si 5.000 de unitati pe an la un pret destul de modest comparativ cu alte supercar-uri: intre 140.000 si 200.000 de euro.

    In ciuda inrudirii cu SL, noul 300SL va avea destule componente unice in ansamblul sau, mai ales in ceea ce priveste caroseria, acolo unde inginerii trebuie sa lucreze intens pentru a face loc usilor gullwing.

    Noul supercar va sta pozitionat in gama intre SL si SLR, urmand a fi propulsat de o versiune speciala a senzationalului V8 de 6,2 litri, ce va dezvolta aproape 620 CP.

    Interesant este insa faptul ca, desi va fi un omagiu adus legendarului model, se pare ca masina nu va fi excesiv de retro, primele schite realizate de designeri fiind respinse de conducerea proiectului pe motiv ca acestea erau prea apropiate de original, dorindu-se ceva mai modern.

    Probabil, majoritatea fanilor Mercedes vor numara secundele pana la dezvelirea oficiala a noului supercar, dar nemtii s-au gandit sa le faca asteptarea ceva mai usoara: pana in 2010, este planficata lansarea unui nou facelift pentru SL, ce va puncta o parte frontala schimbata si, mai important, prezenta motorului de 6,2 litri V8 sub capota.

    Iar, ca tacamul sa fie complet, va exista si o versiune “superleggera”, mai usoara cu 100 kg, ce este in prezent dezvoltata impreuna cu cei de la HWA (se pare ca este vorba chiar de proiectul SLC) si care va dezvolta in jur de 700 CP. Uber Merc, ja…
    Vizualizari: 954